Lakossági fórumon mutatta be a mátrafüredi Avar Hotel látványterveit Darvas Zoltán, a patinás szállodát megvásárló Aranypart 200 Kft. tulajdonosa. A megújult szálloda 98 szobával, 1000 négyzetméteres wellness-részleggel és kétszintes konferenciateremmel várja majd a vendégeket. A nyitást 2018. április 3-ára tervezik.

Az Avar Hotel 1976-ban nyitotta meg kapuit Mátrafüreden, és rövid idő alatt országos népszerűségre tett szert, a neve szakmai berkekben és a vendégek körében egyaránt jól csengett. A szálloda hat éve áll üresen, egy éven belül azonban kívül-belül megújulva, wellness- valamint konferenciarészleggel kibővítve várja majd a vendégeket.

Az Avar Hotel sorsa ma is sokakat érdekel, ezt a mátrafüredi lakossági fórum résztvevőinek számából is érzékelni lehetett. A szállodát megvásárló Aranypart 2000 Kft. tulajdonosa, Darvas Zoltán meg is jegyezte, hogy bár harminc éve van a szakmában, és két sikeres – egy siófoki és egy velencei – szálloda tulajdonosa, ilyen mítosszal, mint ami az Avart körül lengi, még nem találkozott.

Az új tulajdonos azt mondta: bár szorosnak tűnik a határidő, a megújult szállodát szeretnék az Avar 1976-os nyitásának 32. évfordulóján, 2018. április 3-án átadni. A négycsillagos szálloda kívül-belül megújul, a látványtervek impozáns, sok zöldfelületet magában foglaló épületegyüttest mutatnak.

Az újjászülető Avar 98 szobával várja majd a vendégeket, ezek között 16 családi és két deluxe szoba, valamint két VIP-apartman szerepel. A hotel a konferenciaturizmusra épít majd, két szinten, összesen 700 négyzetméteres konferenciateremmel és tárgyalóval áll a vendégek rendelkezésére.

Megújul és kibővül a wellness-rész is, 1000 négyzetméteren felnőtt- és gyermekmedencével, sodrófolyósóval, hidromasszázs- és pezsgőfürdővel, szaunával és egyéb attrakciókkal áll majd a szállóvendégek rendelkezésére. A szálloda alagsorában sörözőt és bowling-pályát alakítanak ki, amit külső vendégek is használhatnak majd.

Darvas Zoltán azt sem rejtette véka alá, hogy a fejlesztésekhez bővíteni szükséges a meglévő épületet, amit csak a hátsó fenyves kárára lehet megvalósítani, ezért fákat kellett kivágni. A tulajdonos azonban ígéretet tett rá, hogy a szálloda mögötti területen – amely szintén a társaság tulajdonába került – megőrzik majd a fákat, és ahol csak lehet, újakat ültetnek. A hotel saját parkolói mellett bárki által használható parkolókat is kialakítanak, és a szálloda mellett vezető járda is megmarad.

Mint a lakossági fórumon az új tulajdonos elmondta, a bontási és építési munkákba helyi vállalkozókat is szeretnének bevonni, és a szálloda 40-50 fős személyzetét is helyben toborozzák majd. A tulajdonos együttműködést ígért a helyi turisztikai szervezetekkel, és a többi mátrai szállodával is. Darvas Zoltán szerint az Avar újjászületése új lendületet adhat a mátrai turizmusnak, amiből a helyben élők is profitálnak majd.

2017. március 29.

Forrás és fotó: www.gyongyos.hu