Junior Akadémiai Klub indul az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán. Az első rendhagyó biológiaórán, április 10-én, Horkai Zoltán „Farkasok a Kárpát-medencében és Magyarországon” címmel tart élő bemutatóval egybekötött előadást.

Az áprilisban induló Junior Akadémiai Klub úttörő kezdeményezés, hiszen az országban elsőként az EKE Gyöngyösi Károly Róbert Campusán vehetnek részt az iskolások tudományos előadásokon Akadémiai keretek között. A szervezők célja, hogy a fiatalok az életkoruknak megfelelő szinten ismerkedhessenek meg a különböző tudományágakkal, szélesítsék az érdeklődési körüket és felkeltsék bennük a tudás iránti szeretetet és vágyat. Dr. Liptai Kálmán, az EKE rektora így foglalta össze a Junior Akadémiai Klub hivatását: „George Bernard Shaw kijelöli számunkra a bölcsesség útját, amikor azt mondja, hogy  „Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”  Már jó előre gondolkodunk a következő generációk ilyen filozófiájú támogatásán, ezért hívjuk életre a Junior Akadémiai Klubot. Szeretnénk, ha a bennünket követő professzorok, tanárok és kutatók játékos kedvvel alkotnának és a világot mosolygósság varázsolnák gyermeki belsőjük megőrzésével – tette hozzá.

Az izgalmasnak ígérkező nyitó előadás április 10-én (hétfőn) 17 órától lesz a Campus T előadójában (3200 Gyöngyös, Mátrai út 36.) Az előadó pedig nem más, mint Horkai Zoltán, a HORKAI Animal Training Center alapítója és vezető trénere, aki farkasaival érkezik Gyöngyösre. A Gödöllőn működő, Európában egyedülálló központjában több mint 100 állat található. Medvék, szarvasok, vaddisznók, farkasok éppúgy, mint kutyák, kecskék, és számos egyéb házi- és vadállat, akikről senki sem gondolná, hogy képzett filmszereplők. A HORKAI Animal Co-ordination Team az évek során a hazai és nemzetközi TV és film iparág egyik vezető szereplőjévé vált, köszönhetően nagy részben a Zoltán által kidolgozott természetes motivációra épülő képzési és állatkoordinációs rendszernek. Az általuk képzett állatok a legkülönfélébb filmes produkciókban szerepeltek. Az eddigi sikeresen elvégzett munkáik között találhatók fotózások, természetfilmek, reklámfilmek és díjnyertes nagyjátékfilmek egyaránt.

Az MTA-MAB Károly Róbert Akadémiai Klub szervezésében megvalósuló rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: akademiaiklub.gykr@uni-eszterhazy.hu

A szervezők elsősorban a 7-14 éves korosztály számára ajánlják az előadást.

https://kekesonline.hu/esemenyek/rendhagyo-biologiaora-gyongyoson/1491843600/

Fotó: http://horkai.net/hu/kepek/