A Legyél te is informatikus! programban középiskolás csapatok részére hirdettek versenyt.

A kihívás versenyben résztvevő csapatok felmérhetik meglévő vagy rejtett programozási képességeiket és összemérhetik logikai tudásukat. Kiderül mennyire vagytok jó csapatjátékosok, milyen problémamegoldó képességekkel rendelkeztek és a legfontosabb, hogy közösen gondolkodhattok a tanárotokkal!

A Kihívás során egy igazán izgalmas intergalaktikus utazásban lesz részetek, szellemes, de komoly feladványok megoldásával a végén elnyerhetitek méltó jutalmatokat! Bátran jelentkezzetek, ha bírjátok a digitális világ játékait, ha szerettek csavaros megoldásokon gondolkodni, de akkor is, ha azt hiszitek, hogy a programozás olyan távol áll tőletek, mint a Földtől a Plútó. Majd meglátjátok, a Kihívással közelebb hozzuk!

Jelentkezés: A játékba 3-5 fős, 9-12. évfolyamos középiskolai csapatok jelentkezését várjuk, plusz egy tanár csapattaggal kiegészülve. Az ő feladata az iskolai csapat benevezése a Kihívásba. (Egy iskolából egy csapat jelentkezését tudjuk fogadni.)Jelentkezés

A pályázat menete: Regisztráció: március 28 – április 21.: a csapatot mentoráló iskolai tanár regisztrálja a középiskolai csapatot a legyelteisinformatikus.hu weboldal verseny felületén. A versenyben 20 csapat vehet részt. Amennyiben ennél több csapat jelentkezik, egy próbafeladat segítségével döntjük el a résztvevők végleges listáját. Próbafeladat kiküldése április 24. 15:00: A próbafeladat az összes regisztrált csapatnak egy időben kerül kiküldésre. A helyes megoldások beérkezési sorrendje alapján határozzuk meg a versenyben résztvevő iskolákat.
A pályázatban résztvevő 20 iskolai csapat végleges listájának kihirdetése április 28.
Elstartol a verseny május 2-án: A 20 csapat belépést kap a játékba. Az online felületen négy azonos, programozói feladatot kell a csapatoknak határidőre megoldaniuk. Az ötödik feladatban egy saját fejlesztést kell készíteni, amivel ki kell hívniuk a versenyben szereplő iskolák egyikét!
A csapatok elküldik a megoldásokat május 19-ig: 4 közös feladat megoldása és az 5-ik saját feladat fejlesztésének az elküldése.

A Telekom és a T-Systems szakmai csapata ellenőrzi a megoldásokat május 26-ig.
A Kihívás elkezdődik május 26-án: sorsolással kiválasztjuk, hogy melyik iskola kit hív ki, ezt követően a csapatok hozzáférnek a feladatokhoz.

A megoldások beküldési határideje 2017. június 6.
Mikor lesz az eredményhirdetés? 2017. június 9-én.

Nyeremények: A versenyben egy nyertes csapatot hirdetünk, amelynek minden tagja nyer egy-egy Samsung Gear Fit 2 okosórát és mellé egy LG Bluetooth Sport fülhallgatót.

Forrás: legyelteisinformatikus.hu