Tizenhat csoport nevezett a Kelet-Magyarországi Szenior Táncfesztiválra, melynek a gyöngyösi Gyöngyök Mátra Művelődési Központ adott ma otthont.

Bujdosó Sándorné Marika, az eseményt szervező Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége elnöke elmondta, hogy a 16-ból 12 együttes Heves megyei volt, a budapesti, a csengeri és a két miskolci csapat mellett. A műfajokat tekintve igen széles volt a paletta. A táncos lábú szeniorok a modern tánctól, a szatmárin, a kalocsain és a kalotaszegin át igen sokféle stílusban adtak elő magas színvonalú produkciókat. Még boszorkánytánc is volt – tette hozzá nevetve Marika.

A legjobbak – köztük Abasár, Felsőtárkány, Ostoros, Mezőtárkány, Hatvan, Miskolc, Budapest csapatai, valamint a gyöngyösi Gyöngy Nagyi Klub brigádja – arany minősítést kaptak. Ez feljogosítja őket a IX. Országos Szenior Táncfesztiválon való részvételre, amit július 1-jén tartanak Gyulán.

A zsűri elnökeként Domoszlai József, a Vidróczki Néptáncegyüttes alapítója értékelte a bemutatókat, a zsűritagok pedig az egyesület elnökségéből kerültek ki. A hetedik alkalommal megtartott verseny fővédnöke Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere volt.

Szerző: KékesOnline, Burián Orsolya
Fotó: Czimer Tamás