Ezen a hétvégén tartják Gyöngyösön a Mátrai Bornapokat. A rendezvényen május 13-án 13.00-17.00 óráig jelen lesz a Magyar Honvédség is: fegyverzettechnikai bemutatót tartanak, illetve a 86-os Helikopter Bázis zenekara térzenével járul hozzá a jó hangulathoz, 13.15 illetve 14.30 órakor.

A Különleges Rendeltetésű Ezred Szolnokról települ ki. Bemutatják a Magyar Honvédség legmodernebb kézi fegyvereit: az amerikai típusúakat, a speciális mesterlövész fegyvereket és a géppuskákat.

A bornapokon a Magyar Honvédség toborzást is szervez. Holló István őrnagy, a Heves Megyei Toborzó Iroda vezetője elmondta, hogy alapvetően a 18 és a 40 év közötti korosztály a célcsoportjuk, de a honvédség kötelékébe egészen 60 éves korig várják a toborzó sátorhoz azokat, akiket a szerződéses, a hivatásos vagy az önkéntes tartalékos szolgálati forma érdekel.

A Magyar Honvédség megalakulásának 168. évfordulója alkalmából kiállítás nyílik ezen a hétvégén a Mátra Honvéd Kaszinóban. A tárlatot 2 hétig lehet megtekinteni. A Huszár szobornál koszorúzást is tartanak.

A helyszínre látogatók médiabuszban repülőgép-szimulátorokat próbálhatnak ki, fénypuskákkal pedig a lövészeti képességüket tesztelhetik.

Holló István őrnagy, a Heves Megyei Toborzó Iroda vezetője

Forrás és portrékép: FM7
Szimulátor fotó: jetfly.hu