Önkéntes tűzoltóegyesületek részére szervezett ma nemzetközi versenyt Abasáron a Heves Megyei Tűzoltószövetség. A megmérettetésre a hazai csapatok mellett Ausztriából, Erdélyből és Szlovákiából is neveztek.
Büszkék vagyunk rá, hogy a 135 éves Abasári Önkéntes Tűzoltóegyesület otthona, Abasár lehet a helyszíne ennek a színvonalas versenynek – mondta az ünnepségen dr. Lénártné Benei Anikó, a település polgármestere, majd Szent Flórián áldását kérte a résztvevőkre. A községben ma tartják a 23. Nemzetközi Katona- és Bordal Fesztivált, melyre minden versenyzőt és szurkolót szívesen látnak.

A nagy hagyományokkal rendelkező verseny megnyitóján Horváth László, a térség országgyűlési képviselője megköszönte a tűzoltók munkáját. Az önkéntesek nem amatőrök – emelte ki a képviselő. Az elmúlt hetek szélsőséges időjárása megmutatta, hogy a tűzoltók időt, energiát nem kímélve segítettek baleseteknél, erdőtűznél, jégesőnél; tisztították az utakat, mentették a bajba jutottakat. Tevékenységük értéke felbecsülhetetlen. A jövő évi költségvetésből 700 millió forint jut az önkéntes tűzoltók eszközállományának fejlesztésére, felszerelések beszerzésére és a működési költségek fedezésére – mondta verseny megnyitóján Horváth László.

A megnyitó után az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület óvodás utánpótlás csapata tartott látványos bemutatót a közönség nagy örömére.

A verseny végén Füzy Andrea, az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Plachi Péter, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Horváth László országgyűlési képviselő adták át a díjakat.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Gál Gábor