A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság május 20-án rendezte meg a „Ki mit tud?” elnevezésű rendezvényt főként roma fiatalok számára, akik lehetőséget kaptak, hogy bemutassák tehetségüket. Az idei évben 97 fiatal nevezett 54 produkcióval tánc, vers és próza, valamint ének-zene kategóriában.

A zsűri tagjaként Lakatos Tibor r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály vezetője, dr. Széchy Zsolt r. ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, Varga Judit r. őrnagy, az ORFK Közrendvédelmi Főosztály kiemelt főreferense, országos kisebbségi összekötő tiszt, Szőcsi Lajos, a Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnök-helyettese, Gál Judit, a Felsőtárkányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese, valamint Pelyhe Gábor r. alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetője, a Területi Kisebbségi Koordinációs Munkacsoport vezetője értékelte a látott előadásokat.

A jó hangulatú rendezvényen színvonalas előadásokat láthatott a közönség. A zsűri döntése alapján az alábbi eredmények születtek:

Tánc kategória:

  1. Lakatos Paulina (Halmajugra)
  2. Parádi Általános Iskola „Tűzmadarak” csapata
  3. Halmajugrai Arany János Általános Iskola csoportja

Vers és próza kategória:

  1. Molnár Tamás József (Heves)
  2. Péter Viktória (Parád)
  3. Tribik Róbert (Kerecsend)

Ének-zene kategória:

  1. Utassy Sisters (Tarnalelesz)
  2. Bader Roland (Verpelét)
  3. Oláh Alexander (Hatvan)

Különdíjasok:

  • Hatvani Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium tanulói
  • Csikós István (Mátraderecske)
  • Mezőszemerei Általános Iskola csapata

Az Országos Rendőr-főkapitányság a közeljövőben országos döntőt rendez, melyre Heves megyéből Lakatos Paulina jutott tovább. A díjazottak a zsűri tagjaitól vehették át az elismeréseket, nyereményeket. Minden versenyző emléklapot és ajándékot kapott.

Forrás és fotó: police.hu