A Gyöngyösi Kézilabda Klub és Gyöngyös Város Önkormányzata kedden letette az új gyöngyösi sportcsarnok alapkövét a dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok mögött, a volt honvédségi laktanya területén. Az ünnepségen köszöntőt mondott Hiesz György polgármester, Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke és Benedek Zsolt, a kivitelező Bemolux Kft. ügyvezetője.

Hiesz György kiemelte: a mindennapos testnevelés bevezetését követően egészen a délutáni órákig foglaltak lettek a városi tornatermek, így a tömegsportoknak és a diáksportnak új helyek után kellett nézni. A város nagy fejlődés előtt áll a sport terén, ezt 580 fiatal, versenyző és utánpótlás kézilabdás, több mint 300 focista és futsalos gyerek, valamint és egyéb teremsportokat űző iskolás sikeres tevékenysége bizonyítja. A 220 millió forintos beruházásból 57 millió forint önerőt áll a városi önkormányzat, több mint 10 milliót a kézilabda klub fedez, a többit pedig a környékbeli vállalkozások társasági nyereségadójából adták össze.

A könnyűszerkezetes csarnok 1200 négyzetméteres, nemzetközi események megrendezésére is alkalmas. Nem csak a kézilabdát, hanem mindenféle szabadidő- és diákport igényeit is ki tudja majd szolgálni. A régi honvédségi fegyverjavító műhelyt öltözővé alakítják, a Kömlei Kálmán sporttelep lelátóját elbontják, helyette egy új, 500 férőhelyes fedett lelátó épül – mondta a polgármester.

Külön öröm, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázat keretében 580 millió forintot fordíthatnak majd a laktanya területének rendbetételére, közművesítésre, útépítésre, parkosításra. A régi kantinból edzőtermeket hoznak létre, valamint sportmúzeum kialakítása és raktárak építése is szerepel a pályázatban. Hiesz György úgy fogalmazott: egy gyönyörű sportkomplexum, egy igazi sportfalu jön létre Gyöngyösön. Az új edzőcsarnok átadása az év végére várható.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Czimer Tamás