Szombaton Gyöngyös is vendégül láthatta Győr nagyköveteit, akik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángjával járják körbe hazánk településeit. A lángot Gyöngyösön helyi sportegyesületek utánpótláskorú sportolói vitték. Július 23-a és 29-e között Győrben zajlik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, az olimpiai mozgalom harmadik legnagyobb rendezvénye. A méreteiben a felnőtt téli olimpiához hasonlítható rendezvényen tíz sportágban mérik össze tudásukat Európa ötven országának sportolói. Az olimpiai fesztivál lángja május 24-én Rómából érkezett meg Győrbe, ahonnan országjáró körútra indult, melynek keretében június 17-én Gyöngyösre érkezett.

A lángot a Gyöngyösi Atlétikai Klub, a Gyöngyösi Kézilabda Klub, az Energia SC Gyöngyös és a Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület fiatal sportolói a Dr. Fejes András Sportcsarnoknál vették át a szervezőktől, majd a Fő térre futottak vele, ahol Hiesz György polgármester jelképesen is átvette azt a város nevében. A Gyöngyösi Játékszín produkciója után futóink visszaadták a lángot a szervezőknek, akik folytatták országjáró körútjukat.

A programokkal egyidőben zajlott a Gyöngyösi Atlétikai Klub Ökölvívó Szakosztálya által rendezett Klenovics Ferenc emlékverseny, amit a változékony idő miatt a Fő tér helyett a Kömlei Károly Sporttelepen bonyolítottak le.

Forrás: gyongyos.hu
Fotó: Czimer Tamás