Gyöngyös is bekerült a Katasztrófavédelem országos szúnyoggyérítési programjába. Az úgynevezett csípőszúnyog lárváit június 28-a és 30-a között irtják a város teljes területén. Az irtószer kizárólag a rovarokra van káros hatással.

Gyöngyös Város Önkormányzata a megnövekedett szúnyogállomány miatt bejelentést tett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz annak érdekében, hogy az országos szúnyoggyérítési programba a város is bekerülhessen. A Katasztrófavédelem munkatársai megvizsgálták a bejelentést, aminek eredményeképpen Gyöngyös bekerült az országos szúnyoggyérítési programba.

Az első irtásra Gyöngyösön és Mátrafüreden 2017. június 28-án szerdán kerül sor a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2017. június 29-30-án (csütörtök-péntek) ugyanebben az időpontban kerül elvégzésre.

Az irtás földi kémiai védekezés, a felhasznált szer Coratrin. Az irtás során felhasznált szer a csipőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes.

A méhészek értesítését a polgármesteri hivatal megkezdte.