Pár napja ünnepelte 10 éves jubileumát az egerszalóki Saliris Resort Spa & Gyógy- és Termálfürdő*****, ahol magas színvonalú szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A páratlan természeti környezetben, s az Európában egyedülálló sódomb szomszédságában elterülő épületegyüttesben Knoll Rita, a fürdő igazgatója kalauzolt végig bennünket.

  • Nemrég ünnepelték a fürdő fennállásának 10. évfordulóját. Hogyan telt a kerek születésnap?
  • Fantasztikus hangulatban, családias légkörben, régi és új kollégák társaságában tölthettünk egy szép napot. Ünnepségünknek dolgozóink voltak a főszereplői, akik még egy divatbemutatóval is kedveskedtek. A szervező és a stylist kolléganőm, Biró Anett volt, a fotókat gazdasági igazgatónk készítette, a műszaki igazgatónk pedig hangosított. Igyekeztünk mindenkit meghívni, aki valaha is részese volt a csapatunknak, és számomra nagy öröm volt őket együtt látni. Sztárvendégként Wolf Kati lépett fel, aki lenyűgöző egyéniségével emelte rendezvényünk fényét. Azt hiszem, bátran mondhatom, hogy egy igazi örömünneppé kerekedett ez a nap.
  • A szavaiból úgy érzem, jó kapcsolatot ápol a munkatársaival.
  • Túlzás nélkül állítom, hogy nekem van a világon a legjobb csapatom. Jóleső érzéssel és büszkeséggel tölt el, hogy ilyen nagyszerű és értékes emberekkel dolgozhatom együtt. Szinte meseszerű, amilyen odaadással végzik a munkájukat, és az is, amilyen szeretettel fordulnak egymás felé. Mindenre nyitottak, lendületesek, képesek és akarnak fejlődni, tanulni. Kell ettől nagyobb ajándék egy vezetőnek?
  • Önmagával szemben milyen elvárásokat támaszt?
  • Vallom, hogy a maximumot kell kihozni mindenből. Mindegy, ki, milyen feladatot végez, a maximális odaadás, az alázat és a munka szeretete meghozza a gyümölcsét. Ha önmagunkkal békében vagyunk, akkor tudjuk figyelmünket és minden erőnket a feladatra koncentrálni, és akkor tudjuk a vendégeinket is kifogástalanul kiszolgálni. Számomra pedig a visszajáró vendégeink bizalma, és az új vendégeink mosolya a legnagyobb elismerés.
  • Végtelen csend és szemet gyönyörködtető látvány fogadja azt, aki a termálfürdő bejáratához ér, hiszen impozáns fenyőerdő öleli körbe a komplexumot, mely kiegészül egy ritka természeti kinccsel, a sódombbal. Mindez már önmagában is élmény, de mi minden várja a látogatókat bent, a fürdő kapuin túl?
  • 2007 júliusától, immár 10 éve fogadja vendégeit a Saliris Resort Spa & Gyógy- és Termálfürdő*****. Az 1900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 külső és beltéri medence kapott helyet. Gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék és csúszda is biztosítja a kellemes időtöltést. Bátran mondhatom, hogy minden korosztály számára kínálunk kikapcsolódási lehetőséget.
  • Az elmúlt 10 évben milyen fejlesztések valósultak meg az épületben?
  • Hiszek abban, hogy a sikeres működés elengedhetetlen feltétele – a magas színvonalú szolgáltatások mellett – a folyamatos megújulás. Fejlesztéseinkkel igyekszünk kiszolgálni vendégeink minden igényét; a közelmúltban megújult a földszinti fogadótér, a recepciós pult, az emeleten pedig teljesen új arculatot kapott a diszpécseri pult. Átalakult a fitness terem, megújult a szaunavilág, a gyermekeknek pedig kialakítottunk egy új játszósarkot. A fürdő természetesen nemcsak külső megjelenésében, de szolgáltatásainak minőségében is igyekszik a legmagasabb színvonalat nyújtani.
  • Vegyük sorra a fürdő által kínált kincseket! Mitől különleges az egerszalóki gyógyvíz?
  • Az egerszalóki termálvizet 1992-ben minősítették gyógyvízzé. Büszkeséggel tölt el, hogy a kollégáimmal közösen végzett, hosszas szakmai munka eredményeként, a gyógyvíz minősítést követően a gyógyfürdő, majd tavaly a gyógyhely minősítést is megkaptuk. A víz – összetétele alapján – a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos ásványvizek csoportjába sorolható, melynek kéntartalma is jelentős. Ízületi kopás, hát- és derékfájás, gyulladásos mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések, pikkelysömör, ekcéma, de ortopédiai és gerincsebészeti műtétek utáni rehabilitáció esetén is jótékony hatással bír. A vízben literenként 1600 mg oldott ásványi anyag van, illetve olyan nyomelemeket tartalmaz, melyek másképp nem jutnak be a szervezetbe, csak a bőrön keresztül. Kiemelt kéntartalma miatt kiváló hatása van az erekre, a légutakra, vagyis komplex segítséget és támogatást ad a szervezetnek. Természetesen a gyermekekről sem feledkeztünk meg, a felnőtt medencéktől teljesen elkülönítve, bel- és kültéren is kialakítottunk számukra medencéket, melyek csúszdákkal, látványelemekkel gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról.

  • A gyógyvíz jótékony hatási mellett milyen wellness-szolgáltatásokat élvezhetnek a vendégek?
  • Országosan is híres a szaunavilágunk, ahol szakembereink mellet Oscar-díjas szaunamesterünk is várja vendégeinket. Új ékességünk a jégoltár, ahol az égből aláhulló jégdarabokkal hűsíthetik magukat a szaunázás szerelmesei. A helyiségben fürdőruhás és fürdőruhamentes rész is található. Utóbbi alkalmával szaunalepedőben élvezhetik vendégeink a ceremóniákat, melynek legfőbb lényege, hogy a bőrt ne fedje olyan anyag, melyben nem tud „lélegezni”. A szaunázás mellett többek közt klasszikus és professzionális masszázst, arckezelést, ajurvéda keleti kezelést, thai masszázst is kínálunk a nálunk pihenőknek. Ezek alkalmával kizárólag természetes alapanyagokat használunk, modern technológiával kiegészülve. Mindig igyekszünk a legújabb csúcstermékeket megvásárolni, s nagy hangsúlyt fektetünk szakembereink képzésére is.
  • Mit kínálnak a gasztronómia és a mozgás szerelmeseinek?
  • Az egész évben működő, önkiszolgáló éttermünk egyben látványkonyha is egyben. Étlapunkon a klasszikus ételek mellett különleges fogások is felsorakoznak, és természetesen ügyelünk arra, hogy kínálatunk jól beépíthető legyen az egészséges életmódba. Nyáron 5 vendéglátó-ipari egységgel egészülünk ki: óriáspalacsinták, hot dog, melegszendvicsek, koktélok, fröccsterasz, saját készítésű kézműves hamburger, laktóz- és gluténmentes kézműves fagylalt; felsorolni is nehéz, mi mindent kóstolhatnak vendégeink. Saját cukrászdánkban sütemények hada sorakozik, s ha valaki bűntudatot érezne az elfogyasztott finomságok után, a nemrég átalakított, 200 m2-en lévő fitness termünkben ledolgozhatja a kalóriákat.

  • Kinek ajánlja a fürdőt és a szolgáltatásokat?
  • Mindig azt hangsúlyozom, hogy soha ne akkor vegyük igénybe a gyógyvíz csodálatos hatását, amikor már valamilyen panaszunk van. Ha a wellnesst be tudjuk építeni az életünkbe, az idővel meghálálja magát. Épp ezért mindenkinek ajánlom, aki igényesen szeretné élni az életét, tudatosan irányítani a szervezetét, s nem hagyni, hogy a szervezete irányítsa őt. Kollégáimmal szeretettel várunk mindenkit, aki testi-lelki megújulásra vágyik!
Knoll Rita, a fürdő igazgatója

(x)

Szerző: KékesOnline, K. L.