Vasárnap este zivatarokkal kísért hidegfront érkezik. Hétfőre mindenhol mérséklődik a nagy meleg, a csúcshőmérséklet mindenhol 30 fok alatt marad.

A front előterében már napközben is kialakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, majd éjjel nyugatról kelet felé egy záporokat, zivatarokat okozó csapadéktömb vonul át az ország fölött. Heves zivatarok kialakulására is számítani kell, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. Zivataroktól függetlenül is egyre többfelé feltámad az északias szél.

Hétfőn eleinte még többfelé lehet eső, zápor, zivatar majd délutánra csökken a csapadékhajlam, egyre inkább felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Még mindig gyakran élénk, keleten, északkeleten és eleinte nyugaton is erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Mindenhol megszűnik a kánikula, délután 22-29 fokot mérhetünk.

Újabb rövid hőhullám, majd ismét hidegfront

Kedden a friss reggelt követően sok lesz a napsütés, csapadék nem várható és ismét melegszik a levegő, délután sokfelé 30-31 fok körül alakul a hőmérséklet. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Szerdán újra hőség köszönt be, 31 és 38 fok közé melegszik a levegő, azonban ez a kánikula már nem lesz az e hetihez hasonlóan hosszú élettartamú, várhatóan csütörtök késő délután, kora este északnyugat felől egy markánsabb hidegfront érkezik.

Forrás és fotó: www.idokep.hu