Elképesztő lehetőséget biztosít az Európai Unió és a kínai mezőgazdasági minisztérium összefogása. Két hetes, 100%-ban fizetett tanulóút fiatal gazdáknak.
Különleges és kihagyhatatlannak tűnő lehetőséget biztosít fiatal mezőgazdászoknak egy új program, ami az Európai Unió és Kína együttműködésével jött létre. A “EU-China Young Farmers Programme” lényege, hogy mivel az EU és Kína hasonló körülmények között termel, hasonló kulturális kihívásokkal néz szembe, így fiatal mezőgazdászaik, ha találkozhatnak egymással, hasznos információ és tapasztalatmegosztás lehet a végeredmény. Ennek értelmében tíz-tíz uniós fiatal gazdát keresnek, akik két turnusban, egy-egy alkalommal két hetet tölthetnének el Kínában, ahonnan fontos tapasztalatokkal térhetnek haza.

A program első sorban a két szervezőközösség együttműködésének erősítését célozza meg, fókuszba helyezve a zöldítés, a környezetvédelem és a fenntartható mezőgazdaság témáját. A pályázat nyerteseit, teljes költségtérítés mellett két idősávban utaztatnák ki Kínába, első alkalommal 2017 novemberében, majd valamivel később, 2018 júniusában.

A szervezők az alábbi elvárásokat állítják a jelentkezőkkel szemben:

– 40 év alattiak
– Jó angol nyelvtudás
– Elérhetőség 2 hétre 2017 novemberében, vagy 2018 júniusában
– Magas szintű ismeretek és érdeklődés fenntartható mezőgazdaságban
– Magas szintű érdeklődés a kínai mezőgazdaság iránt

A pályázat teljes, angol nyelvű leírását ezen az oldalon olvashatják az érdeklődők, a jelentkezési ív pedig itt található. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 10.

Forrás: agroinform.hu