A vasárnap átvonuló hidegfrontot néhány mérsékelten meleg nap követi, a hét második felében viszont ismét beköszönt a hőség.

A vasárnap átvonult hidegfront mögött pár napig ugyan mérsékelt marad a nappali felmelegedés, a nyár azonban még nem ér véget, csütörtöktől újabb erőteljes felmelegedés ígérkezik, a hét második felére visszatér a kánikula.

A hét első napjaiban gomolyfelhős-napos, többfelé szeles időre van kilátás. Hétfőn még nagy területen megerősödhet az északi-északnyugati szél, és még kedden, szerdán is többfelé élénk lesz a nyugati, északnyugati irányú légmozgás. A gomolyfelhőkből legfeljebb északkeleten fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Frissek lesznek a hajnalok, a derült, szélcsendes völgyekben 10 fok alá csökken a hőmérséklet, míg délutánonként 21-27 fokot mérhetünk.

A hét közepétől aztán délire, délnyugatira forduló áramlással meleg, száraz légtömegek érik el hazánk területét, sok lesz a napsütés, felhő alig lesz az égen. Csütörtökre sokfelé eléri, pénteken a legtöbb helyen már meg is haladja a csúcshőmérséklet a 30 fokot és a kánikula előreláthatólag a hétvégén is kitart, így a meteorológiai nyár utolsó hétvégéje igazi strandidőt hoz.

Forrás: idokep.hu