A budapesti rendőrök elfogták azt a két férfit, akik több mint 10 kilogramm marihuánát akartak eladni.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két gyöngyösi férfi 2017. szeptember 6-án délután Szegeden egy parkolóban vették át a kábítószert – továbbértékesítés céljából – egy harmadik személytől. A megszerzett árut J. Attila autójába tették, majd elindultak Budapestre úgy, hogy K. János egy másik autóval kísérte.

Pár órával később a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának és a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának munkatársaival együttműködve az egyik férfit Budapesten, a X. kerület Hungária körúton, míg társát a Rákóczi híd budai lehajtójánál fogták el.

A rendőrök az autók átkutatásakor megtalálták a korábban vásárolt 10,908 kilogramm marihuánát, valamint lefoglaltak több mint kétmillió forint készpénzt és valutát.

A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói a 21 éves J. Attilát és a 28 éves K. Jánost kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: police.hu