Az esport gyakorlatilag a számítógépes és konzolos játékokkal való versenyszerű játékot jelenti. Szakértők szerint az olimpián való részvétel lehet a következő nagy lépés az esport fejlődésében.

Ahogy az igazi sportokban, itt is megtalálható az a közönség és közösség aki az adott játékot kedveli, megtalálhatóak azok a sztárjátékosok, akik abból élnek , hogy játszanak, a szponzoraik által és ami véleményem szerint a legfontosabb, megtalálhatóak ugyanazok az érzések, mint az igazi sportban.

Hihetetlen tempóban kezdett el fejlődni az esport az utóbbi években. Hatalmas rendezvények, szurkolótáborok, szponzorok és elképesztő nyereményalapok jellemzik a modern bajnokságokat, ami igen szép teljesítmény ahhoz képest, hogy egy jó tíz évvel ezelőtt még nem sokan vették komolyan ezt az egészet.

Úgy tűnik, hogy most másoknak is feltűnt ez a rohamos fejlődés, ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság már komolyan fontolgatja, hogy a 2024-es olimpiai játékokon a szörfözés és a gördeszka mellett az esport kategóriában is indulhatnak majd versenyzők. Los Angeles az egyik olyan nagyváros, amelyik jelenleg pályázik arra, hogy ebben az évben megszervezhesse az olimpiát, a város vezetése pedig külön kihangsúlyozta, hogy mekkora lehetőséget látnak az esportban:

“Úgy látjuk, hogy az esport töretlen népszerűsége és a digitális technológia fejlődése remek lehetőséget adnak arra, hogy a mai fiatalok érdeklődését felkeltsük az olimpiai játékok iránt.”

Los Angeles egyébként korábban is otthont adott már ilyen jellegű rendezvényeknek, szóval talán nem is meglepő, hogy a város jól ismeri az esport körül kialakult fanatikus rajongást. Ez azért is lenne egyébként történelmi pillanat, mert továbbra is rengeteg vita van akörül, hogy az esport mennyire minősül valódi sportnak, az olimpiára való bekerülés pedig sokat segítene abban, hogy a kompetitív játék is elnyerje a létjogosultságát a többi sport mellett.

Forrás: gamestar.hu, pcguru.hu
Fotó: wikipédia