Horváth László országgyűlési képviselő facebook oldalán adott hírt arról, hogy újabb fontos lépéseket tettek Kékestető fejlesztéséért. A képviselő azt írta: helyszíni bejárással egybekötött szakmai egyeztetést tartottak Kékestetőn, melyen részt vett Révész Máriusz kormánybiztos, az Egererdő Zrt., a Bükki Nemzeti Park, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány képviselői, valamint a gyöngyösi önkormányzat szakemberei és helyi vállalkozók is.

A komplex fejlesztés egyik kiemelt eleme a Mátraházát Kékestetővel összekötő, Magyarországon egyedülálló, négyévszakos, kabinos felvonó, melynek hossza a tervek szerint közel 2,5 km lesz. A projekt során több infrastrukturális fejlesztés is szükségessé válik: a parkolóhelyek számának bővítése, valamint a déli sípálya fejlesztése mellett az északi sípálya bevonása is.

Az is körvonalazódik, hogy megvalósítás egy olyan konzorciumi formában lehetséges, melyben az Egererdő Zrt, a Bükki Nemzeti Park, Gyöngyös város és a Magyar Turisztikai Ügynökség is szerepet vállal. Közös célunk, hogy erősítsük Kékestető és a Mátra négyévszakos vonzerejét. Fontos szempont az is, hogy mindeközben a Mátra környezetterhelését csökkentsük. Kékestető komplex fejlesztésének elemei szorosan kapcsolódnak a Mátra kiemelt turisztikai térséggé nyilvánításához. A tervezés és a költségbecslés folyamatosan zajlik, a közeljövőben újabb szakmai egyeztetés várható.

Forrás: Horváth László facebook oldala