Üde színfolt a város zenei életében az idén áprilisban alakult Gyöngyös Város Gyermekkórusa. Megkerestük a vezetőt, Gajdárné Tomcsányi Dorottyát, aki röviden beszámolt az alig fél éves múltról.

Ének-zene szakos pedagógusként régi vágyam volt már, hogy a gyerekeket egy közösségben egybefogva tanítsam a zene és az ének szeretetére, ezen kívül fontos az utánpótlás is – kezdte a bemutatkozást a kórusvezető. Létszámunk egyelőre 15 főt számlál, de folyamatosan várjuk az új tagokat, októberben keddenként 16.30-tól nyílt próbákat tartunk a gyöngyösi Házasságkötő teremben. Szívesen látunk mindenkit, aki szeret énekelni, és van kedve egy vidám kis csapathoz csatlakozni – mondta Dorottya. Elsősorban 6-16 év közötti gyerekeket várunk, nemcsak a városból, hiszen van kisnánai és nagyrédei kórustagunk is.

A létszámbővülés a repertoár bővítése miatt is célunk, hiszen a kevés tag miatt jelenleg egyszólamú dalokat, könnyű- és komolyzenei feldolgozásokat tudunk előadni, ha többen lennénk, többszólamú énekeket is megszólaltathatnánk.

A gyermekkórus első fellépése még májusban a Gyermeknapon volt, a későbbiekben részt veszünk majd a városi gyertyagyújtáson, karácsonykor pedig fellépünk a kórházban, a Hajléktalanok Gondozóházában, a Családok Átmeneti Otthonában, hogy egy kis melegséget csaljunk a betegek, elesettek szívébe. Terveink között szerepel, hogy minden iskolát megszólítsunk Gyöngyösön, és hogy minél szélesebb körben ismertté váljunk.

Szerző: KékesOnline
Fotó (illusztráció): istock, pixabay