Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának támogatásával a 2017/2018-es tanévben, Heves megyében újra elindul a „SuliMoped” program. Az ingyenes képzésben 50 diák vehet részt.
Az idei tanévben Eger és Gyöngyös vonzáskörzetében lakó diák kap lehetőséget arra, hogy díjmentesen segéd-motorkerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezhessen.

A képzésre jelentkezőknek az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

2004. március 31-én vagy korábban született, 7-8-9. osztályos diák, a gyakorlati vizsgák idejére (2018. március 31-ét követően) a diákoknak érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni (nem helyettesíthető diákigazolvánnyal), pedagógus (osztályfőnök) írásbeli nyilatkozata, melyben a gyermek tanulmányi teljesítménye, érettsége, önszorgalma, terhelhetősége alapján javasolja a programban való részvételét, szülő vagy gondviselő írásbeli beleegyező nyilatkozata, melyben hozzájárul a gyermek programban való részvételéhez, a jelentkező biztonsággal tudjon kerékpározni, a jelentkező vállalja az oktatásokon való részvételt, melyeken iskolán kívüli foglalkozásként, szabadidejéből kell megjelennie.
A programra jelentkezőknek legkésőbb 2017. november 16-ig kell elküldeniük a nevüket, lakcímüket,
e-mail címüket, iskolájuk megnevezését és a választott képzés helyét (Eger vagy Gyöngyös) a szittnerza@heves.police.hu címre.

A rendőrök 2017. november végén egy nyílt nap keretén belül – KRESZ tesztlap kitöltése után – választják ki azt az 50 diákot, akik részt vehetnek a programban. A jelentkezőknek a kiválasztáskor szükséges a kitöltött szülői beleegyező nyilatkozat és a pedagógus javaslat, melyeket a megyei koordinátoránál lehet kérni.

A programmal kapcsolatos bővebb tájékoztatást Szittner Zoltán r. százados, a SuliMoped Program koordinátora ad az alábbi elérhetőségeken:

+36-30/4411-132 telefonszámon vagy
szittnerza@heves.police.hu elektronikus levélcímen.

Forrás: police.hu
Fotó: pixabay