150 millió forintos kormányzati támogatással és 650 millió forintos saját erőből épül a Mátraszentistváni Sípark új felvonója. Az új eszközt nem csak az a 40-50 ezer síelő használhatja majd, aki évente a téli szezonban síparkba érkezik, hanem egész évben áll majd a turisták rendelkezésére.

A munkálatok már hónapok óta tartanak, a fejlesztés pedig még az idei síszezon előtt befejeződik. Tegnap helikopterekkel emelték helyükre a négyes ülőlift oszlopait. A gyors, korszerű, kényelmes és biztonságos felvonót az osztrák központú Doppelmayr cég szállítja Mátraszentistvánra.

A kormány kiemelt figyelmet fordít az aktív turizmus fejlesztésére. Ha még többen keresik fel a sípályákat, az a régiók turisztikai életére is pozitív hatással lehet.

A mátraszentistváni beruházás kapcsolódik a Mátra komplex fejlesztéséhez. Horváth László, a térség országgyűlési képviselője még tavasszal jelentette be, hogy a Mátra kiemelt turisztikai fejlesztési térség lehet, mely több tízmilliárd forintos fejlesztési forráshoz juttathatja a környék állami és önkormányzati tulajdonban lévő, a turizmust szolgáló és támogató szereplőit, például az erdészeteket és a közútkezelőt. Széles körű szakmai és civil összefogással a képviselő életre hívta a Szövetség a Mátráért Mozgalmat, mely a kormány elé kerülő stratégiai dokumentáció előkészítését végzi.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Czimer Tamás