Detki gyöngyszemek címmel rendezvénysorozat indult a település faluházában, ennek első állomása volt a festőművész kiállítása. A művészet és az élet szeretetéről, valamint a további kiállításokról beszélgettünk Szőkéné Gál Piroskával.

Nagyon friss ez a hobbi, nincs egy éve, hogy festek – kezdte a bemutatkozást Piroska. Világéletemben szerettem rajzolni, alkotni, kreatív dolgokat készíteni, de úgy érzem, most jött el az idő, hogy a rengeteg gondolatot, ötletet, ami az évek alatt felgyülemlett bennem megmutassam az embereknek is. Szeretek játszani a színekkel, tervem, hogy sokféle technikát kipróbáljak a vásznon. Ahogy teltek az évek azt éreztem, hogy valami mást szeretnék csinálni, szükségem van valami plusz tevékenységre, így lett a festés az útkeresésem egy állomása. A képeimmel sikerült megvalósítani az álmaimat – mondta a festőművész, aki a civil életben falugazdász adminisztrátorként dolgozik.

A festészetben a színeken túl nagyon érdekelnek az apró részletek. A mostani első kiállításomon életfát, az Égi anyát, népmesei motívumokat, szív alakú zárat – ami akár rozsdás is lehet – mutattam be a látogatóknak, mindezt a színek játékával. A közeljövőben is szeretném folytatni a festést, sok új ötletem van, remélem, egy következő alkalommal ezeket is kiállíthatom – folytatta a történetét Piroska. Célom az, hogy még mélyebb gondolatokkal, még inkább lélekre hatóbban ábrázoljak. Úgy vélem, az igazi mondanivalómat sokan megértik majd.

A Detki gyöngyszemek programjai során először egy nyugdíjas asszony fotóiból láthattak képeket az érdeklődök, ebben a hónapban két további tárlatot kínálunk a faluházban. Az egyik már megnyílt november 3-án papírfonásos termékekből, a hónap második felében pedig egy fiatal lány fotóit állítjuk itt ki. Amikor ezt a programot elindítottuk az volt a cél, hogy a detki lakosok közül bárki, aki kedvet érez arra, hogy a hobbiját, alkotásait másnak is megmutassa, jöjjön hozzánk, és mi teret biztosítunk neki.

Meglepetésünkre hatalmas volt az érdeklődés, egészen júniusig megvannak már a kiállítóink. A rohanó hétköznapokban nem is gondolnánk, hogy az embereknek hasonló vágyai, céljai vannak, mint saját magunknak, csak ezek kimondatlanul maradnak- egy azonban bizonyos, a szeretetre mindenkinek szüksége van – zárta a beszélgetést Szőkéné Gál Piroska.

Szerző: KékesOnline