A soros-tervről tartott lakossági fórumot a napokban Horváth László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP). Vendége dr. Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, frakcióvezetője volt. A rendezvénynek helyt adó művelődési ház előadóterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. 

Interjúnkban elsőként a házigazda képviselőt kérdeztük:

– Miért tartotta szükségesnek, hogy fórumon tájékoztassák a helyieket az ún. Soros-tervről? 

– Másfél éve szembesültünk először a migráció káros határaival. Ekkor úgy döntöttünk, hogy nem kérünk az unió bevándorláspolitikájából, nem kívánunk illegálisan ide érkezett tömegekkel együtt élni. Fontos, hogy tudatosítsuk az emberekben: a migráció ügye nem csak kormányzati és társadalmi ügy, hanem személyes felelősségünk is van. A gyermekeink, unokáink jövője a tét.

– Migránsügyben Magyarország most az Európai Unió akaratával szemben politizál a kormány. Használ ez a megítélésünknek?

– 2015-ben úgy döntöttünk, hogy bármi áron megvédjük az országot, és ezzel egyébként Európa külső határait is. Gondolkodásunkat az határozza meg, hogy mi a jövőben is egy keresztény értékeken, hagyományokon alapuló, biztonságos Európát lássunk. Ehhez ki kell tartanunk és tovább kell haladnunk a 2015-ben megkezdett úton, akkor is, ha az EU vezetőinek ez nem tetszik, akkor is, ha nyomást gyakorolnak ránk.

– A Nemzeti Konzultáció eredményét az unió nem köteles figyelembe venni.

– Az unió nem, de a magyar kormány igen. Mi az összefogásban, a többség akaratában, a szövetségben hiszünk, ezért kérdezzük meg az embereket.

– Mit tart a legnagyobb veszélynek Brüsszel bevándorláspolitikáját illetően?  – kérdeztük dr. Gulyás Gergely frakcióvezetőt.

– Egyértelműen a felső korlát nélküli betelepítést – abrüsszeli vezetés terveit, melyekre nyugodtan Soros-tervként is hivatkozhatunk, és ami számos komoly veszélyt, biztonsági és gazdasági kockázatot rejt magában. Az ezek elleni fellépéshez nemzeti összefogásra van szükségünk. 

– Úgy gondolja, meghallják Magyarország hangját Brüsszelben?

– Komoly küzdelmet folytatunk, bár látszik, hogy nagy erők állnak velünk szemben. Ha sokan visszaküldik a konzultációs kérdőívet, akkor elkerülhetőek lehetnek a felső korlát nélküli bevándorlási kvóta veszélyei és Magyarország továbbra is biztonságos ország maradhat. Annál hatékonyabban tudunk küzdeni Brüsszel akarata ellen, minél nagyobb támogatás áll a kormány mögött.

– A bevándorlók célja most jellemzően Nyugat-Európa. Ez véleménye szerint megváltozhat?

– A magyar gazdaság jelenleg az egyik legdinamikusabb növekedést mutatja Európában. Számíthatunk rá, hogy hazánk közeljövőben a bevándorlók számára is vonzóvá válik.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Gál Gábor