2017-ben már negyedik alkalommal valósul meg az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány karácsonyi adománygyűjtése, melynek célja a gyöngyösi és Gyöngyös környéki települések rászorulóinak megsegítése.

Az Alapítvány adománygyűjtő pontjának immár hagyománynak számító módon a Bori Mami melletti tér, a gyöngyösi Belváros Tér ad otthont, ahol az adományok átvétele mellett a szervezők mindenkit ünnepi fényekkel, színvonalas műsorokkal és forralt borral, meleg teával várnak egészen december végéig.

A rendezvényen megkülönböztetett figyelmet élveznek a gyermekek, akik részére az Ajándékdoboz Alapítvány idén közel 2000 darab mikuláscsomagot oszt ki és karácsonyi játszóházzal várja a kicsiket december 4-től december 21-ig.

Az adománygyűjtő pont és Mikuláskuckó megnyitójával egy időben díjazásra kerültek az alapítvány éves programjai között szereplő Ölelés Világnapja Fotóverseny pályázat helyezettjei is. A díjazottak nyereményét Dobróka Tamás, az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány elnöke adta át.

Az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány karácsonyi adománygyűjtésének tavalyi eredményeként december hónapban, 25 településen, mintegy 3750 tartós élelmiszercsomag került szétosztásra 1250 rászoruló család részére.

Az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány működése 3 éve alatt 60.000 kiló élelmiszert gyűjtött össze és szállított ki a rászoruló családoknak. Az Alapítvány fő támogatója a HE-DO Kft.

A helyi közösségért érzett felelősségvállalás hívta életre Dobróka Tamás kezdeményezésére a 2014. évben az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítványt.

Az alapító Dobróka család szándéka a helybéli rászorulók közvetlen támogatásán felül az volt, hogy a külföldön már régóta létező vállalati adományozás kultúrájára Magyarországon is felhívják a figyelmet. A segítség mindig helyben ér legkönnyebben célba, így remélik, hogy évről évre egyre több vállalkozó követi majd példájukat, és egyre több emberhez jut el a kezdeményezés üzenete: egymást segíteni, egymást felemelni, egymás problémáit megoldani csak közös erővel, egymás felé fordulva lehet.

Tegyék szebbé Önök is tartós élelmiszer adományaikkal a gyöngyösi és Gyöngyös környéki rászoruló családok karácsonyát.

Adománygyűjtés ideje: December 4. – december 19.
Adománygyűjtés helye: Gyöngyös, Belváros tér, Mikuláskuckó
Adományok kiszállítása: December 8. – december 21.

Forrás: Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány