Már mintegy 600 dolgozó, a tervezett létszám harmada munkába állt az Apollo Tyres áprilisban átadott gyöngyöshalászi abroncsgyárában, ahol hamarosan elkészül a busz- és teherautó-abroncsüzem épülete is – tájékoztatta a vállalat az MTI-t csütörtökön.

Az Apollo Tyres Hungary Kft. közleménye szerint jelenleg már több ezer abroncs gördül le naponta a gyártósorról. A 975 fősre tervezett gyár teljes kapacitásán évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra.

Korábbi információk szerint a 475 millió eurós, zöldmezős beruházással elkészült magyar gyártóbázis várhatóan 2018 őszére éri el teljes kapacitását, az idén pedig 2 millió darab abroncsot gyártanak Gyöngyöshalászon.

A két év alatt felépített üzem az elmúlt hónapokban megkezdte a kiszállítást a kontinens országaiba, és belföldön is megjelentek az első olyan Vredestein abroncsok, amelyeken a “Made in Hungary” felirat olvasható.

A gyöngyöshalászi gyárnak nagy szerep jut az anyavállalat stratégiai céljainak megvalósításában, amely az európai autógyárak közvetlen beszállítói partnereként kíván terjeszkedni. Egy közelmúltban született megállapodásnak megfelelően a jövőben az Apollo Vredestein márkájú abroncsaival felszerelve érkeznek a szalonokba az új Volkswagen Polo, Seat Ibiza és Ford EcoSport modellek – ismertették a közleményben.

A tájékoztató kitér arra is, hogy az Apollo Tyres beszállt a duális képzésbe: a 2016-ban Gyöngyösön és Hevesen elindult abroncsgyártó és abroncsgyártó technikus képzés első évfolyamának diákjai az idén tavasszal tettek alapvizsgát, majd a csúcstechnológiával felszerelt gyöngyöshalászi gyárban kezdték meg gyakorlatukat.

Az Apollo Tyres Indiában, Hollandiában és Magyarországon rendelkezik gyártóüzemmel. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanév alatt hozza forgalomba. A vállalat termékeit több mint 100 országban forgalmazzák a viszonteladói hálózaton keresztül.

Forrás: MTI
Fotó: Czimer Tamás