1964-ben kezdte meg működését a város a legrégebbi cukrászüzeme. A 80-as elnevezés onnan ered, hogy az épület a városban “nyolcvanas lakótelep”-ként ismert településrész szélén található. Az üzem 1991-ben került családi vállalkozásba, azóta tulajdonosa Balogh Tamás a nevében és kínálatában is megújult 80-as Cukrászüzem és Süteményboltnak.

Már akkor itt dolgoztam, mikor a rendszerváltás előtt az üzem a Panoráma Szálloda és Vendéglátóipari Vállalathoz tartozott. Én magam nem vagyok cukrász végzettségű, de a több évtizedes vendéglátásban eltöltött tapasztalat által természetesen bármilyen süteményt, tortát el tudok készíteni.

Kínálatunkban a hagyományos, házi jellegű süteményeken, tortákon túl a különlegességek is megtalálhatók. A felhasznált alapanyagaink nagy része természetes eredetű, törekszünk arra, hogy nemcsak receptjeinkben, de a hozzávalókban is a klasszikus vonalat kövessük. Természetesen az előállítás technológiája rengeteget változott, modernizálódott az eltelt évtizedekben, de a finom sütemény azért finom, mert kiváló recept alapján készül. Közel 50 terméket kínálunk viszonteladóknak, vásárlóknak, legkedveltebb termékeink a különböző alkalmakra készült torták, amelyeket egyedi igények szerint is elkészítünk.

A cukrászüzemben régóta képzünk tanulókat, több mint 400 diák fordult itt meg az elmúlt években, jelenleg 16 tanulót foglalkoztatunk. A Heves Megyei Szakképzési Díj is részben a termékeinknek, részben a kiváló dolgozóinknak köszönhető, akik reményeink szerint kellő tapasztalattal tudással készítik fel a jövő cukrásznemzedékét.

A 80-as Cukrászüzem és Süteménybolt kínálatáról bővebben a www.cukigyongyos.hu oldalon tájékozódhatnak.

Képek forrása: a cukrászda facebook oldala