A szurkolók voksai alapján a második helyen végzett az év gólja szavazáson Csoszánszki Dávid találata az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán. Az Energia SC Gyöngyös válogatott strandlabdarúgója a szóban forgó ollózós találatot a Siófok elleni bajnoki döntőben szerezte, a gólra 5887 voks érkezett.

– Csalódott volt az eredményhirdetést követően?

– Furcsa érzések kavarogtak bennem – válaszolt a 27 éves Csoszánszki Dávid. – Fokozott várakozás előzte meg a gálát, mindannyian nagyon izgatottan vártuk az eredményhirdetést. A környezetemben sokan úgy gondolták, valóban megnyerhetem ezt a díjat, s olykor ez a láz engem is magával ragadott. Kár lenne tagadni, volt benne némi csalódottság, ugyanakkor látni kell, a labdarúgás és a strandlabdarúgás népszerűsége összehasonlíthatatlan.

– Óriási összefogás alakult a gólja népszerűsítésére! Meglepte?

– Nagyon! Megosztó ember vagyok, akit vagy nagyon szeretnek, vagy utálnak. Sokan a külsőm alapján ítélnek meg, anélkül törnek pálcát felettem, hogy valaha is beszéltek volna velem. Sokak szemében nem szimpatikus a pályán mutatott viselkedésem, de azért most kiderült, barátom is nagyon sok van.

– Pontosan tudjuk, hogy egy szavazás minden esetben szubjektív. Kívülállóként látva a három találatot, Önnek melyik gól tetszett a legjobban?

– Nem tudok elvonatkoztatni a strandlabdarúgástól, egyértelműen oda húz a szívem. Ha a szó legszorosabb értelmében gólszépségversenyt tartunk, akkor az ollózós mozdulat a leglátványosabb. Ha viszont azt nézzük, hogy jelentőségéből adódóan melyik gól kerül az első helyre, akkor Szoboszlai Dominik bombája kívánkozik az élre, amivel kijutottunk az Eb-re. Ezt követi az én gólom, ami az NSL-döntőjében született, 2–2-es állásnál s végül bajnoki címet ért. Joseph Paintsil parádés szólót követően talált a kapuba, amihez kellett egy kapushiba is.

– A strandszezon még odébb van, addig a labdarúgás melyik válfaját űzi?

– Minden évszaknak megvan a maga sportága. Jelenleg a futsal van porondon, de már elkezdődött a nagypályás felkészülés is. Az Energia SC újoncként szerepel a megyei I. osztályban, nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy a bajnokság végén a vonal fölött maradjunk.

– Mit gondol azok után, hogy a Siófok ellen országos ismeretséget szerző gólt lőtt, a jövőben nagyobb figyelmet kap az ellenfelektől?

– Eddig is fokozottan szem előtt tartottak, s vélhetően ez a jövőben sem változik. Nagypályán szinte mindig külön őrzőt kapok, a rögzített helyzeteknél igyekeznek kizárni a játékból. Futsalban is gyakorta előfordul, hogy „utaznak rám” egy-egy szituációnál. Ezzel is meg kell birkóznom. A jövőben is azon leszek, hogy minden pályán a lehető legjobb teljesítménnyel segítsem a csapatomat.

Az év gólja (a szurkolók szavazatai alapján)

Joseph Paintsil (Ferencváros) találata a Videoton ellen, NB I – 9749 voks

Csoszánszki Dávid (Energia SC Gyöngyös) gólja a Siófok ellen, strandlabdarúgás, bajnoki döntő – 5887 voks

Szoboszlai Dominik (Magyarország) gólja Norvégia ellen, U17-es Eb-selejtező, elitkör – 3883 voks

Szerző: KékesOnline, Sike Károly
Fotó: az NSL facebook oldala