354 millió forintos kormányzati forrásból tanuszoda nyílt Bélapátfalván. A tegnapi ünnepélyes megnyitón Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár elmondta: a kormány 2011-ben indította el a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési programját, melynek keretében számos, a mindennapos testnevelést támogató uszoda, tornaterem, tornaszoba és csarnok épült már meg. Ezen intézmények fenntartásét is átvállalta az állam – hangsúlyozta a helyettes államtitkár -, így a költségek nem az önkormányzatokat terhelik.

Ferencz Péter, a település polgármestere kiemelte: a fejlesztés nem csak Bélapátfalva, hanem az egész járás számára fontos a sportra és az egészségre nevelés, valamint a közösségi élet fellendítése szempontjából.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) megnyitó beszédében aláhúzta: a rég várt beruházás hatalmas lehetőséget teremt a városban, és a környező településeken élő gyermekek számára, mert a helyi diákok immár a nagyobb városokban élő társaikhoz hasonló esélyt kapnak a sportolásra. A bélapátfalvai iskola által elnyert pályázati forrásból hamarosan felújítják a tornateremet és sportudvart is kialakítanak.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Gál Gábor