A tizenegy kilépő elmondása szerint ez a Jobbik már nem az a párt, amelybe beléptek, ők továbbra is a radikális Jobbikban hisznek, és nem kizárt, hogy a jövőben közösen, egy nemzeti érzelmű, radikális csoport keretein belül folytatják majd politikai tevékenységüket.

A korábbi egri elnök, Bognár Ignác úgy fogalmazott, elbántak velük. Szerintük azért, mert korábban többször bírálták a Jobbik néppártosodását. Szavai szerint ők többször is jelezték, hogy nem értenek egyet a néppártosodással, s továbbra is nemzeti radikálisként szeretnék meghatározni magukat.

Tóth István, az egri alapszervezet korábbi alelnöke sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, számukra érthetetlen és elfogadhatatlan a párt országos elnökségének döntése, miszerint múlt héten arra hivatkozva oszlatták fel az alapszervezetet, hogy annak munkája nem volt megfelelő. Tóth István azt nyilatkozta: nem tájékoztattak, a döntés derült égből villámcsapásként érte őket. Hozzátette: őket, vagyis a párt számára nem kívánatos tagokat levélben és csak utólag értesítették. A Jobbik egri szervezetének tizenegy tagja járt így – ezt követően döntöttek a kilépés mellett. Tóth István azt is elmondta: már a néppártosodás kezdete óta feszültség volt a Jobbikban, de a pártvezetést nem érdekelték a kritikák.

Szerző: KékesOnline
Fotó: ripost.hu