A B. Braun Medical Magyarország Kft. több mint 30 milliárd forint értékben Gyöngyösön hozza létre a cég intravénás termékvonalának nemzetközi központját. A kormány 6,1 milliárd forinttal támogatja a munkahelyteremtő beruházást, ezzel segítve Gyöngyösön és a térségben élők munkalehetőségeit – hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Gyöngyösre helyezi orvostechnológiai gyártó- és fejlesztőegységének nemzetközi központját a B.Braun Medical Magyarország Kft., a világ egyik vezető egészségügyi szolgáltatója. A beruházásról ma a külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Ludwig Georg Braun, a vállalat felügyelőbizottságának elnöke és Horváth László, a gyöngyösi térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP).

A B. Braun Kft. közel 31 milliárd forint értékben fejleszt Gyöngyösön, mellyel a jelenlegi 1000 fős munkavállalói létszáma mellé tovább 407 új munkahelyet teremt. Az egyszer használatos egészségügyi eszközök gyártásával, illetve a dialízis készülékekhez szükséges szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat – mely több mint 25 éve van jelen hazánkban – ezzel a beruházással megkettőzi hazai termelési kapacitásait.

A cég jelenlegi beruházásáért több ország versengett, ám a rendelkezésre álló tudás és tapasztalat, valamint a gazdasági stabilitás miatt Magyarországot és azon belül Gyöngyöst választották az utóbbi idők legnagyobb fejlesztésének helyszínéül.

Horváth László országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte a cég társadalmi felelősségvállalás terén tanúsított példaértékű tevékenységét is, mellyel rászoruló gyermekeket, az oktatást, a kultúrát vagy a sportot – kiemelten a gyöngyösi kézilabdát – támogatják. A B. Braun dolgozói elkötelezettsége átlagon felüli, ami a vállalat vezetőségének, küldetésének szóló elismerés. Büszkék vagyunk arra, hogy a folyamatosan fejlődő B. Brauntól, térségünk további bizalmat kapott, a következő 3 évben létesítendő 407 munkahely pedig óriási jelentőségű Gyöngyös és környéke munkaerőpiacán.
Szijjártó Péter a mai bejelentésen elmondta: a kormány 6,1 milliárd forinttal támogatta a magas technológiájú, munkahelyteremtő beruházást. Hangsúlyozta: a cég az előállított eszközök nagy részét külföldön értékesíti, növelve ezzel hazánk versenyképességét.

Fotó: Gál Gábor