Ózsvári András új kihívás előtt

Két év után elköszönt a labdarúgó megyei I. osztályban tizenegyedik helyen telelő Pétervására SE együttesétől a korábbi vezetőedző, Sipos Lajos. A tavaszi felkészülést a Hatvanból érkezett Ózsvári András irányítása mellett kezdték a futballisták.

– Hogyan került a pétervásárai vezetők látókörébe?

– Régre visszanyúló az ismeretségem a településen – válaszolt a több évtizedes edzői tapasztalattal rendelkező Ózsvári András, akit lakóhelye immár Istenmezejéhez köt. – Még az előző polgármester, Pál László regnálása idején a váci focigimi növendékeivel többször is táboroztunk Pétervásárán. Azóta is remek a kapcsolat, többször is szóba került, hogy tisztséget is vállalhatnék a helyi futballban. Ennek most jött el az ideje, örömmel mondtam igent a felkérésre. Egyelőre fél évben állapodtunk meg a vezetőkkel.

– A labdarúgás mely területén tevékenykedett a közelmúltban?

– Az elmúlt hat évet az FC Hatvan utánpótlásában dolgoztam, előtte nagyon szép éveket töltöttem a váci focigimi kötelékében is. A Zagyva-partiaknál a serdülő és az ifjúsági gárda felkészítésében vállaltam szerepet. Az életemben mindig is fontos szerepet játszott a tehetségek felkarolása, a fiatalok pályafutásának egyengetése.

– Mi az ami motiválta az új feladatban?

– Ez egy más jellegű kihívás, aminek szintén szeretnék megfelelni. Nem ismeretlen számomra a megyei futballélet, számos olyan labdarúgó játszik a Heves megyei pályákon, akik korábban pallérozódtak a kezem alatt a váci focigimiben. Sokat jártam az itteni településeket, kialakult bennem egyfajta kép a jelenlegi mezőnyről. Kétségtelen, izgalmas feladatként tekintek a péterkei gárda irányítása.

– Az erőviszonyokat kellően felmérve, milyen célokat fogalmaztak meg az előttük álló időszakra?

– Azt várják a csapattól, hogy a jelenlegi tizenegyedik helyezést tartsa meg, a bennmaradásunk ne forogjon veszélyben. Ha tudunk, lépjünk előre, amiben fontos szerepet szánok a helyi fiataloknak. Azt az utat választottuk, hogy nem szabunk gátat a tehetségeknek, akik közül minél többet szeretnénk majd a felnőttcsapatban látni. Az anyagi forrásaink nem teszik lehetővé, hogy nagy igazolásokat hajtsunk végre, a nevelő munkára viszont nem sajnáljuk az energiát. Boros Csaba utánpótlás edzővel folyamatosan egyeztetünk, igyekszem mielőbb felmérni a fiatalokban rejlő lehetőségeket.

– A mezőny szinte valamennyi tagja elkezdte már a téli alapozást, gondolom önök sem tétlenkednek. Hol tartanak a felkészülésben?

– Két hete kezdtük a közös munkát, így van egy kis hátrányunk néhány csapattal szemben. A jelenlegi keretben nagyon sok olyan labdarúgó található, akik különböző településekről járnak át Pétervásárára. Munkahelyi és iskolai elfoglaltságok miatt nagyon nehéz olyan időpontokat találni, amikor együtt tud edzeni a csapat. Első edzőmeccsünket remélhetőleg hétvégén játsszuk, az elmúlt időszakban még nem volt alkalmunk tesztmérkőzésen szerepelni.

Köszönet Lajosnak!

A korábbi tréner, Sipos Lajos, első pétervásárai évében az akkoriban gyengélkedő csapatot benntartotta megyei I. osztályban, majd egy évvel később a nyolcadik helyre vezette a gárdát. A szakember idén szeretett volna újabb lépcsőfokot lépni, de különböző problémák miatt ezt nem sikerült megvalósítani. Ezek után, a szerződése felbontását maga kérte a vezetőktől.

Szerző: KékesOnline/ S. K.

Fotó: facebook.com

2018. január 28.