2017 májusban nagy sikerrel debütált a Trinety Media Kft. új kóstoló-sorozata, a Winelovers Wednesday, ahol minden alkalommal egy-egy borvidék mutatkozik be Budapesten.  A tavaly porondra lépett 4 borvidék – Balatonfüred-Csopak, Etyek-Buda, Nagy-Somló és Eger – után az év első rendezvényén, január 31-én a Mátrai Borvidék kerül terítéke a Danubius Hotel Gellértben. A közelgő eseményről Ádám Boglárka, a Trinety Media Kft. event managere mesélt lapunknak.
„Még mindig nagy az igény a színvonalas, tematikus borkóstolók iránt, viszont jelenleg nincs olyan sorozat, ahol a különböző borvidékek képviselőivel egyszerre lehetne találkozni. A havi, kéthavi rendszerességgel megrendezendő kóstolóink során a látogatók közelebbről megismerhetnek egy-egy izgalmas, esetenként számukra még kevésbé ismert borvidéket, a borászok pedig együtt léphetnek fel, hogy bemutassák a terület egyediségét.”  – mesélt a programról Ádám Boglárka.

A program egyik különlegessége, hogy lehetőség van beszélgetni a borászokkal, és 20-30 perces „minikurzusok” keretében megismeri a borvidéket.

Mindegyik borvidékről 12-14 kiállító borászt hívnak a szervezők, törekedve arra, hogy minél színesebben tudják képviseltetni az adott területet. A Mátrai Borvidéket bemutató est alkalmával
közel 40 különféle borból kóstolhatnak a vendégek, köztük Szőke Mátyás, a 2017-es év bortermelőjének boraiból is. Az érdeklődők a különféle kísérőprogramok egyikeként meghallgathatják Babiczki László, a Mátrai Borászok Egyesület elnökének előadását is.

A kóstolóra kb 220-250 érdeklődőt várunk, nagyon kapkodják a jegyeket, valószínűleg ez az esemény is teltházzal fog zajlani – zárta a beszélgetést Ádám Boglárka.

Szerző: KékesOnline, Demecs Norbi
Fotó: Demecs Norbi