Heves Megye Gazdaságáért elismerésben részesült a gyöngyösi székhelyű Élpak Kft. A cég a 32 évvel ezelőtti alapítása óta több profilváltáson esett át, múltról, jelenről, jövőről Palik Tibor vezérigazgatóval beszélgettünk.

1986-ban hoztuk létre a jelenleg Élpak Zrt. néven működő céget. Tevékenységünk akkor palackozóipari gépek javítására és karbantartására terjedt ki. 5 évvel később technológiát váltottunk, elkezdtük gyógy- és ásványvíz palackozással is foglalkozni – kezdte a történetet a cég vezetője. Elsősorban a Hunyadi János, a Ferencz József és a Parádi Víz palackozásával és forgalmazásával foglalkozunk.

A cég 2000 novemberében megvásárolta a Sástói Kempinget, ezt a Mátra Kemping Kft üzemelteti. A létesítmény teljesen megújult, az üdülőkomplexum területén felépítettünk egy 4­­­­ csillagos szállodát. Később, 2006-ban kezdtük el tevékenységünket a Mátrai bobpályán, 2010-ben létrehoztuk az Adrenalin Parkot, ami rengeteg látogatót vonz egész évben.

Palik Tibor – középen – a díjátadó ünnepségen

Rengeteg tervünk van a közeljövőre – folytatta a beszámolóját Palik Tibor. Tavaly elkezdtük, és várhatóan idén elkészül a két Sás-tó összeköttetésére épülő székes felvonó. További terveink között szerepel még a kutak kapacitásbővítése, ezt már elkezdtük, ezen kívül új csarnokot szeretnénk építeni, és új gépeket beszerezni.

Az Élpak Élelmiszeripari és Palackozástechnikai Zrt. közel 200 embert foglalkoztat. Évente közel 2 millió gyógy- és 1 millió palack ásványvizet forgalmazunk. Jelen vagyunk a külföldi piacon is, szállítottunk már Ukrajnába, Lengyelországba, Olaszországba, sőt Kínába is.

Az Élpak Kft. 1991-ben kft.-vé, 1997-ben zrt.-vé alakult. 2000 januárjában a két fő profil szétválasztása érdekében a társaság létrehozott két önálló kft.-t, a Packer Kft. vette át a palackozástechnikai profilt, míg a Medaqua Kft. kezdett el a gyógy- és ásványvizek forgalmazásával foglalkozni.

Kép forrás:  www.youtube.com, paradfurdo.hu