Ezzel a címmel indított akciót tavaly a Magyar Síakadémia, mellyel a térség iskoláinak nyújtanak segítséget sítáborok megszervezéséhez. A sikeres programnak köszönhetően ebben az esztendőben már hat iskola közel háromszáz tanulóját állították sílécre a festői szépségű kékestetői lesiklópályán.

A síakadémia a kezdeményezés részeként 60%-os kedvezményt ad a sífelszerelés kölcsönzési árából és a síoktatás díjából is, a Kékestető Sícentrum pedig féláron biztosítja a napijegyeket a gyöngyösi iskolák tanulói számára.

További kedvezmény, hogy a síakadémia kékestetői oktatócentrumában februártól – a teljes szezonban – az oktatáson részt vevő, felszerelést kölcsönző vagy családjával érkező, 14 év alatti gyermekek ingyen kapják a síeléshez a bukósisakot. Ezzel a sisak viselésének fontosságára, a biztonságos síelésre kívánják felhívni a figyelmet. A síakadémia a bukósisak használatát 2014 óta az úgynevezett sí-KRESZ részének tekinti.

A Magyar Síakadémia számára fontos, hogy szakmai tapasztalataikat a Mátra térségében élő gyermekek érdekében hasznosítsák.

Szerző: KékesOnline

2018. február 3.