Sajtótájékoztatón jelentette be ma az MSZP gyöngyösi körzetének országgyűlési képviselőjelöltje, hogy visszalép a jelöltségtől és kilép jelölő pártjából, az MSZP-ből is. Mint elmondta: számára csak Gyöngyös szolgálata fontos, s úgy érzi, függetlenként többet tud tenni a városért. Most és 2019-ben is arra koncentrál, hogy folytatódhasson a város fejlődése. Hiesz György, az MSZP alapító tagja elmondta: a város jó irányba halad, s egyetlen politikusnak sem szabad elfeledkeznie arról, hogy a választókért van.

Hiesz György kiemelte: döntését az indokolta, hogy sem erkölcsileg sem etikailag nem tud azonosulni az MSZP jelenlegi, vállalhatatlan értékrendjével. A baloldal olyan értékekről feledkezett meg, mint az igazságosság, a szolidaritás vagy az emberekről való gondoskodás.

Arról, hogy ki lesz Gyöngyösön a párt jelöltje, a helyi szervezet hoz döntést. Döntése a közgyűlés működését és összetételét nem érinti. Hiesz György azt reméli, hogy függetlenként a jövőben hatékonyabban tud tárgyalni, és munkája nem válik kampánytémává.

Nehéz, ugyanakkor jelzésértékű döntés volt, de az önbecsülés, a tisztesség és az általa képviselt elvek ezt kívánták meg, mondta a polgármester. Felkészültnek és tisztességesnek kell lenni, s nem elég csak mondani – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Czímer Tamás