Európán kívül is ismertek a tófalui székhelyű Mézes-Kert 2002 Kft. kiváló minőségű termékei. A kezdetekben saját termelésű, később hazai felvásárlású mézek feldolgozásával, palackozásával és értékesítésével foglalkozó cég történetéről, termékeiről Kiss Zsuzsanna ügyvezetővel készítettünk interjút.

2002 novemberében hoztuk létre vállalkozásunkat, ahol jelenleg 10 fővel dolgozunk – kezdte a beszélgetést Zsuzsa. Régen magunk is termeltünk mézet, ma már csak otthon, hobbiszinten méhészkedünk.

A méz a természet egyik legcsodálatosabb ajándéka, évszázadok óta kedvelt élelmiszer, csemege, illetve terápiás készítmény is egyben. A méz az ember természettel való jótékony és gyümölcsöző kapcsolatának örök jelképe. Már az ősemberek is ismerték, ezt mutatják a barlangrajzok, igaz, ők még csak csemegeként fogyasztották a mézet. Később, az ókorban, a legendák szerelmi bájitalként és az örök élet elixírjeként emlegették. A korábbi századokban a gazdagságot, a jólétet szimbolizálta, ma az egészséges táplálkozás elengedhetetlen kelléke. A méz ma sem egyszerűen édesség, táplálkozásunk fontos eleme, ami sokféle szükséges anyaggal ellátja szervezetünket és jótékony gyógyhatással is bír – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Legismertebb termékünk a tasakos reggeliző méz, amellyel szállodákban, éttermekben találkozhat a fogyasztó. Ez a kis csomag az akác- és virágméz egyfajta keverékét tartalmazza, ami azért különleges, mert ez az elegy gátolja a termék gyors kikristályosodását. Ezen kívül természetesen megtalálható kínálatunkban a hagyományos akác- és virágméz üvegben, valamint ezek extra változata virágporral, propolisszal és méhpempővel.

Heves megyében kevés helyre szállítunk, az üveges termékeink a Sparban megtalálhatók, beszállítunk a McDonald’s-nak és a Burger King-nek, de a fő piacunk külföldön, Európán kívül van.

Jövőbeni terveink között szerepel a termelésbővítés, és keresünk további piacokat, hogy még többen megismerhessék az igazi, kiváló minőségű magyar mézet – zárta a beszélgetést Kiss Zsuzsanna.

Szerző: KékesOnline
Forrás: webbeteg.hu, vitaminsziget.com