Csúsztatásokkal és hamis állításokkal teli politikai kísérletet mutatott be a TASZ gyöngyösi videójában azért, hogy Vona Gábort nevezhesse meg a legalkalmasabb helyi képviselőjelöltként. Vona Gábor legújabb partnere, a Soros-szervezetek által százmilliókkal támogatott, migráns-, meleg-, és genderpárti TASZ talán még a baloldali közeledésnél is nagyobb megbotránkozást fog kelteni jobbikos körökben.

 

Március 4-én a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) facebook-oldalán megjelent egy videó, melyben a gyöngyösi Nagy Róbert hajtott végre a kamerák előtt egy rendkívül különleges kísérletet. Nagy Róbert, mint a közélet iránt aktívan érdeklődő független állampolgár, a gyöngyösi VAGY (Változást Akarunk Gyöngyösön) egyesület aktivistája arra szánta el magát, hogy megpróbál kapcsolatot teremteni a gyöngyösi választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeivel.

Nagy Róbertnek nem veszik fel a telefont

A videós politikai emberkísérlet megdöbbentően hihetetlen eredménnyel zárult: nem mindenki vette fel Nagy Róbert hívását, sőt a pártirodákat meglepetésszerűen felkeresve sem találkozott a jelöltekkel. Állítása szerint Horváth Lászlót (Fidesz-KDNP), Orosz Bálint Jánost (MSZP), és Réz Ágnest (Együtt) nem érte el Nagy Róbert, ellenben Bakó Béla (Momentum) és Reichenberger János (LMP) elérhetőnek bizonyult, a csúcsot pedig Vona Gábor (Jobbik) jelentette, akivel Nagy Róbertnek még személyesen is sikerült találkoznia egy utcafórumon.

A TASZ videójában a politikusok értékelését vizuálisan is ábrázolták, piros x-et kaptak a kísérlet során elbukott jelöltek, az elérhetőeket pedig zöld pipával értékelték. Ahogyan Nagy Róbert összefoglalta a végeredményt: ezek az információk és benyomások számára mindenképpen segítségül fognak szolgálni a választások során. Magyarul, a videóban Nagy Róbert saját szellemi terméke, hitelesített mérőedénye, a legmagasabb szakmai alapokon nyugvó úgynevezett tárcsázásos körtelefonos kísérlet alapján különbséget tett,

a TASZ ezzel politikai iránymutatást szolgáltatott minden kedves nézőnek és bizonytalankodó választónak.

 

Lebukott kísérlet: az elérhetetlen jelölt személyesen is ismeri a hívót

A Kékes Online megkereste az MSZP és Fidesz politikusát is a kísérlet kapcsán: Horváth László úgy reagált, hogy munkatársát kereste, sőt el is érte Nagy Róbert telefonon, de a képviselő által felkínált személyes találkozó lehetőségével – akkor még érthetetlen módon – már nem kívánt élni. Orosz Bálint János, a baloldali képviselőjelölt ennél sarkosabban fogalmazott: ő személyesen is ismeri Nagy Róbertet, bármikor elérhető lenne számára, de az elmúlt hetekben egyáltalán nem hívta őt telefonon. Az MSZP politikusa azt is elárulta, hogy megnézte a videót, majd azonnal felhívta Nagy Róbertet megkérdezni, hogy miért állít benne valótlanságot. A telefonos aktivista váltig állította neki, hogy február 12-én márpedig kereste. Orosz Bálint János szerint ez nem igaz, sőt, mivel csak február 14-én jelölte az MSZP a feladatra, nem is lehet igaz a videóban elhangzott állítás.

A végén csak egy maradhat…

Ha elmélyedünk a TASZ által levont következtetés elemzésében, rögtön megértjük, miért kellettek ezek a ferdítések és valótlan állítások a videóba. Nagy Róbert három politikusról szerzett jó benyomást: a Momentum jelöltjéről, akinek egyébként a rossz időjárás miatt nem sikerült összeszednie az induláshoz szükséges 500 ajánlást, így nem is indul a választásokon. Az LMP jelöltje is nyerő lett nála: az LMP köztudottan hetek óta a Jobbikkal egyeztet az esetleges visszalépésről. A TASZ videójában a csúcsminősítést pedig csodák-csodájára Vona Gábor kapta, hiszen ő még személyesen is elérhetőnek bizonyult.

Vona Gábort, a pénteki képviselőt pénteken vizsgáztatja jelesre a TASZ

Vona Gábor vizsgája során erős csúsztatás tanúi vagyunk TASZ videójában, hiszen helyben mindenki tudja, hogy a Jobbik pártelnöke egy-két kivételtől eltekintve, hetente csupán egyetlen napot, a pénteket tölti saját választókerületében. Vona Gábor Óbudán él, a pénteki kampánylátogatásai során pedig 5-6 utcafórumot zavar le óránkénti kezdéssel, településenként fél-félórányi időt eltöltve. A TASZ – nyilván véletlenül – éppen pénteken tett próbát Vona Gábor elérésére. És lám, össze is jött nekik.

A TASZ szerint Vona áll a csúcson

Érdemes azon elgondolkodni, hogy a TASZ-nak miért volt szüksége Nagy Róbert csúsztatásokon és hamis állításon alapuló eredményhirdetésére. A TASZ végeredményben egyetlen olyan képviselőjelöltet talált videójában, aki – az elempés jelölt borítékolható visszalépését követően – április 8-án érdemesnek bizonyul a választópolgárok szavazatára: a TASZ szerint ő a Jobbik jelöltje, Vona Gábor.

Csodálatos fordulat ez a Jobbik és a TASZ kapcsolatában

Nagy Róbert és a TASZ e megállapítása azért különösen figyelemreméltó, hiszen a 2014-es választások során Nagy Róbert még a gyöngyösi járdákra fújt graffitikkel biztatott a Jobbik elleni szavazásra, majd a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyfeleként, a TASZ által biztosított ügyvédi segítséggel mentette fel őt az Egri Törvényszék a Jobbik vádjai alól.

Nem az első alkalom, hogy Vonát segítik ebben a kampányban

Az elmúlt hetekben azonban már nem ez volt az első politikai akció Nagy Róberték részéről, hogy a Fidesz jelöltje ellenében Vona Gábor kampányát segítsék. Nagy Róbert helyi civil szerveződése, a korábban már említett gyöngyösi VAGY egyesület egy héttel ezelőtt útlezárással kombinált tömegdemonstrációt szervezett, amelynek fő show-eleme az volt, hogy a kormánypárti jelölt, Horváth László kiadványaival dobálták tele egy kátyút, majd autóval áthajtottak rajta.

A szervezők által sikeresnek értékelt akció szépséghibája mindössze annyi volt, hogy a Jobbik szekerét toló Hír TV és a helyi média munkatársai, az útlezárást biztosító rendőrök, a VAGY egyesület három szervezője – köztük persze Nagy Róberttel – mellet egyetlen, azaz egy, értsd egy, számmal kifejezve 1 fő tüntető vett részt a tömegdemonstráción.

Migránsok, melegek és Soros: már a TASZ is belefér Vonának?

Az érdekes kérdés lesz, hogy a TASZ, mint Vona Gábor legújabb helyi politikai partnerszervezete milyen reakciókat fog kiváltani az egykoron nemzeti radikális párt híveiből. Ugyanis nyilvános az az adat, hogy Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatán és a Sigrid Rausing Truston (SRT) keresztül rendszeresen szponzorálja a TASZ-t, két évvel ezelőtt például több mint 426 millió forintot adott a szervezet munkatársainak fizetésére és programjaira.

Szintén közismert, hogy a TASZ többek között olyan ügyekért küzd, melyek támogatásáért eddig viszonylag kevés szimpátiatüntetést szervezett a Jobbik: ilyen a Meleg Méltóság Menete, a migránsokat segítő mozgalom vagy a gendertanok hazai egyetemi melegágya, a CEU működése. Emlékezhetünk arra is, hogy a TASZ perelte be a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, mert a szerintük a rendőrség – nem a Magyar Gárda, vagy a Betyársereg, hanem a rendőrség – abban az időben Gyöngyöspatán megsértette a helyi romák egyenlő bánásmódhoz való jogát.

A jobbikos gyomor élet-halál harcot vív Vona Gábor hataloméhségével

A TASZ és helyi aktivistái tehát csúsztatások és valótlan állítások árán is Vona Gábort hozták ki nyerő képviselőjelöltként. Miután egyértelműen kiderült, hogy a TASZ aktivistája két képviselőjelölt esetében sem mondott igazat, Vona Gábort pedig véletlenül épp az egyetlen megfelelő időpillanatban tesztelte, egyértelművé vált a videó koncepciója, egyértelművé vált, hogy a TASZ Vona Gábort segíti kampányában.

A baloldal után a TASZ-szal is szövetkezve a néppártelnök 19-re húzott lapott: arra bazíroz, hogy a Jobbik híveinek gyomra erősebb, mint Vona Gábor hataloméhsége.

Itt a TASZ gyöngyösi kampányvideója:

Választasz- Nagy Róbert és a gyöngyösi jelöltek

Változás akkor lesz, ha teszünk érte. Tegyél érte te is! Keresd fel a képviselőjelöltjeidet, tedd fel nekik a kérdéseidet, hogy megalapozott döntést tudj hozni április 8-án! Nézd meg videónkat Nagy Róberttel Gyöngyösről, és tudj meg többet arról, hogyan érheted el saját jelöltedet: http://valasztasz.tasz.hu/hivd-telefonon-kepviselodet/#valasztasz

Közzétette: TASZ – 2018. március 4., vasárnap

Kékes Online, Gyöngyös, 2018.03.10.

Képek forrása: VAGY Egyesület facebook oldala, TASZ facebook oldala