Tegnap este hat órától ma reggelig tizenegyszer riasztották megyénk tűzoltóit a szélsőséges időjárás okozta károk miatt. Az esetek túlnyomó részében közlekedési balesetek és veszélyesen megdőlt vagy kidőlt fák miatt érkezett riasztás a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.
Éjszaka is dolgoztak a tűzoltók a havazás és a nagy erejű szél miatt keletkezett esetek felszámolásán. Az M3-as autópálya 83-as kilométerénél három személyautó ütközött. A gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltók két embert kimentettek a roncsok közül, majd átadták őket a mentőknek.

Öt esetben kidőlt fákat távolítottak el a tűzoltók az úttestről és légvezetékekről. A fák két esetben villanyvezetékre dőltek melyek áramkimaradást okoztak Heves, Hevesvezekény, Tarnaszentmiklós és Pély térségében. Az áramszolgáltatás mostanra minden fogyasztónál helyreállt.

A hivatásos tűzoltóink öt esetben vonultak a megye területén elakadt járművek megsegítésére.

A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy gépjárművel csak halaszthatatlan esetben induljanak útnak. Ügyeljenek a követési távolságra és a megváltozott útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztására.

Forrás: http://heves.katasztrofavedelem.hu
Fotó: http://friss-hirek.hu