A mátrai futás útvonala: Mátraháza-Kékestető-Sástó-Mátraháza, a táv 17 km, de rövidíthető, bárkit szívesen várnak a szervezők. A kezdeményezésről Medveczki Zoltánt, a BSI Aszód Futónagykövetét kérdeztük.– Mióta fut, mit jelent az ön számára a futás?

– 6 és fél éve kezdtem el futni, akkor még egy személyi edző segítségével, kezdetben 2 km-t, majd szép lassan, hetente emeltük a távot. Amióta rendszeresen sportolok, sokkal jobb lett az állóképességem, sokat fogytam, izmosodtam, a közérzetem kiváló lett.

– Mekkora távokat futott le eddig?

– Félmaratont, maratont, sőt 50 km-es futáson is voltam már. Rendszeres futó vagyok a Városvédő Vivicittán is Budapesten.

– Mit jelent pontosan a Kékes Csúcsfuti?

– Szinte majdnem minden hétvégére meghirdetjük ezt a programot. Célunk az, hogy minél többen megszeressék ezt a sportot, akár rövidebb, akár hosszabb távot is választ az érdeklődő. A 17 km-es táv nem kötelező, aki kezdő, annak rövidebb táv is elegendő, például a Mátraháza-Kékestető táv, ami kb. 4-5 km, már egy jó kezdet. Természetesen mindenkit megvárunk, célunk az együttmozgás, nem a gyorsaság.


– Hányan és honnan jelentkeznek egy-egy futásra?

– Ez változó, a legutóbbi Futin tizenhárman voltak. Az eseményre Aszódról, Gödöllőről, Pásztóról, Mezőkövesről, Jászárokszállásról, Csányról, Abasárról, Rákosmentéről és még Kecskemétről is érkeztek.

– Vannak állandó társai is, vagy mindig változik a csapat összetétele?

– Három állandó társam van, egy abasári, egy csányi és egy hatvani. Ők, ahogy munkájuk engedi, igyekeznek rendszeres résztvevői lenni a szervezett futóprogramoknak.


– Milyen távot szeretne még teljesíteni?

– Jövőre indulni fogok az UTT-n (Ultra Tisza-tó), amikor körbe lehet kerékpározni vagy futni Kelet-Magyarország legszebb tavát. Én természetesen futni fogok!

Szerző: KékesOnline
Fotó: Medveczki Zoltán