Gyöngyösön is rengeteg kóbor állat él az utcákon. A probléma mindaddig nem szűnik meg, míg gazdátlanságra ítélt állatok születnek – sajnos feleslegesen – mind a kóbor populációban, mind pedig a családoknál.

Aki nem tenyésztő, az ne szaporítson állatot!

Az állatvédők elszántan küzdenek azért, hogy mindenki megértse, mi is a felelős állattartás, és hogy elejét vegyék a kéretlen szaporulatnak. Ugyanakkor hiába gyűjtik be az állatokat és próbálnak minél többnek felelős gazdit keresni, megfelelő ivartalanítás nélkül ennek a folyamatnak sosem lesz vége.

Kiss Tivadar, a gyöngyösi önkormányzat képviselője 400 000 forintot ajánlott fel a képviselői keretéből  a gyöngyösi macskák ivartalanítására. Ebből a keretből minden egyes ivartalanítási műtét felét kifizetik, csak a másik felét a gazdának kell állni.

Kérjük azokat, akik szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, a lenti jelentkezési lapot kitöltve adják be a Delfin Játéküzletbe (3200 Gyöngyös Zrínyi utca 10.) Ugyanitt a jelentkezési lap kinyomtatott formában is átvehető.

Pályázni az ivartalanítási akcióra kizárólag gyöngyösi lakosoknak lehet. A jelentkezési lapokat, regisztrálják, átolvassák és elsősorban rászorultsági alapon születik döntés a támogatásról. A  lapok leadása folyamatos és a felajánlott keret kimerüléséig tart.

Forrás: facebook
Fotó: pixabay