Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Varsandán Milán a férfi NB I 2018/2019-es idényét megnyitó mérkőzésen 6 gólt ragasztott a Sport36-Komló kapujába.

– Emlékeim szerint 11 gól volt eddig a legtöbb találatom, amit anno még szintén a Gyöngyös színeiben szereztem egy bajnoki alatt – mondta Varsandán Milán. A HE-DO B.Braun Gyöngyös balszélsője kétéves balatonfüredi kitérő után idén tért vissza legnagyobb sikerei színhelyére, ahol a bajnokság nyitómeccsén a Sport36-Komló elleni mérkőzésen a maga 6 találatával máris csapata legeredményesebb játékosa lett.

Milán pontosan ilyen bemutatkozásról álmodott régi-új csapatában. – A 6 gólomból 4 hétméteresből született, amik értékesítésére külön fel kell készülni. Mentálisan erős embernek tartom magam, nálam ez hozza meg az eredményességet. A meccs előtti utolsó edzésen Konkoly Csaba vezetőedző megversenyeztetett minket: 5 hetest dobtunk, és a legeredményesebb játékos nyerte el a jogot a büntetők értékesítésére az első tétmérkőzésen. Ez most nekem sikerült a legjobban. A balatonfüredi kitérőm alatt állhattam egyre többször a hetes vonal mögé, azelőtt más jellegű feladataim voltak csapataimban – magyarázta a forduló gyöngyösi gólvadásza.

A győztes nyitómeccs után Milán és a csapat többi tagja egy remek hangulatú szurkolói ankéton vett részt a gyöngyösi Mátrai Borok Házában. – Sokat beszélgettünk szurkolóinkkal, akik a Szeged és a Veszprém tábora mellett a legdinamikusabb közönség az országban. Ezt a nyitómeccsen is érzetük: hiába volt péntek, nagyon sokan kijöttek buzdítani minket. Támogatásuknak köszönhetően biztonságban éreztük magunkat a pályán és sikerült felszabadultan játszanunk – mondta. A sportoló a hétvégét családi körben töltötte Orosházán. – Szeretek otthon lenni, igazán így kerek egy hétvégém. Külön öröm volt, hogy a családom ellátogatott Gyöngyösre a nyitómeccsünkre. A pihenés mellett a régi barátokkal való találkozásra is tudtam időt szakítani – mondta a kézilabdás.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös jelenleg második helyen áll a férfi kézilabda NB I-ben.

– Természetesen a bajnokság végén is kiegyeznék ezzel, de mindig csak a következő meccsre szabad koncentrálni. Szeretném tovább szaporítani a találataim számát, de nem tűztem ki magam elé semmilyen elérni kívánt gólszámot. Csapatjátékról van szó, mindig a győzelem a legfontosabb – magyarázta Varsandán Milán.

(X)