Hetes-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Urbán Egon. A HE-DO B.Braun Gyöngyös jobbszélsője – mivel a csapatnak nem lesz meccse a hétvégén –  aktív napok elé néz: szombaton lagziba megy, vasárnap testvére születésnapját ünneplik.

– Szerintem jól jött a csapatnak, hogy három kemény meccs után van egy szabad hétvégénk és nem kell pályára lépni. Jó formában vagyunk, ezen az egy hetes szünet sem változtat semmit és tovább tudunk menetelni. Kicsit több időnk volt a taktikára és az erőnlétre. Kedden például labdát sem vettünk a kezünkbe edzésen. Hétvégén pedig mindenki igyekszik majd feltöltődni – magyarázta Urbán Egon.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös jobbszélsője elmondta, hogy a pénteki edzés után autóba ül, és meg sem áll a vajdasági Adáig. – Jó lesz már kicsit hosszabb időre hazamenni. A péntek a haveroké lesz, szombaton pedig lagziba vagyok hivatalos. Vasárnap ünnepeljük a húgom születésnapját. Hagyományosan közös ajándékot adunk a családban az ünnepeltnek, a vásárlást általában a szüleim intézik – mondta Urbán Egon.

A lazább edzések ellenére a játékosok fejben már elkezdtek hangolni a csapat következő meccsére, amit szeptember 29-én vívnak a Csurgóval idegenben. Sérülés, betegség ezen a héten nem hátráltatta a gárdát, igazolt hiányzó egyedül Ubornyák Dávid volt, aki a juniorválogatottal készült.

– Már beszéltünk arról, hogy a Csurgó melyik játékosaira kell majd különösen figyelnünk. Hétfőtől kezdődik újra a munka, amikor már minden idegszálunkkal a következő bajnokira koncentrálunk majd. Az edzéseket mindenki komolyan veszi, de az eddigi három meccsünkön megszerzett öt pontunknak köszönhetően mindig belefér egy kis viccelődés. Én jobban szeretem az ilyen hangulatosabb edzéseket, ahol nem csak a kőkemény munkát kell elvégezni – magyarázta Urbán Egon.

2018. szeptember 20.