Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. A hatodik fordulóban Lubomir Duris ismét öt góllal vetette észre magát, ami most kevés volt a sikerhez a Balatonfüred ellen idegenben. A szlovák válogatott irányító továbbra is kirobbanó formában van: rendre 5-6 gólokat szerez mérkőzésenként.

– Egyszerűen nem tudom, hogy mi történt… Ez már a második meccsünk, hogy a második félidőt rosszul kezdtük. Lehet az a baj, hogy óvatosan kezdjük ezt a játékrészt és utána már nehezebben vesszük fel a tempót – morfondírozott Lubomir Duris.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös első számú irányítója a hat forduló alatt immár másodjára lett a csapat leggólerősebb játékosa: a Ceglédhez hasonlóan a Balatonfürednek is 5 gólt lőtt az elmúlt fordulóban. A két meccs között mégis hatalmas a különbség: amíg a Pest megyei gárda legyőzése után boldogan nyilatkozott a szlovák válogatott játékos, most a Balatonfüred elleni idegenben elveszített mérkőzés után joggal szólt a csalódottság hangján, hiszen az első félidőben a Gyöngyös a játék minden elemében felülmúlta vendéglátóját. Ezt azonban a második játékrész elején egy 8-2-es gyöngyösi rövidzárlat követett.

– Az egész csapat bánkódik a vereség miatt. A meccs lefújása után nagyon rosszkedvű voltam. De pozitívan kell állni mindenhez. Meccsből még sok van hátra a szezonban, ezért ezzel a vereséggel nem szabad különösebben foglalkoznom. A csapattal megbeszéljük a jó és a rossz dolgokat, és hogy min tudunk még javítani. Sokat nem lehet csüggedni, mert hétfőtől kezdődik a felkészülés az új meccsre pénteken hazai környezetben az Eger ellen – magyarázta Lubomir Duris.

A csapat esze az utolsó négy fordulóban nem adta alább 5 szerzett gólnál.

– A DVTK-Eger ellen akkor lennék elégedett, ha egy teli csarnok előtt nyernénk. Igazi rangadó lesz! Az utolsó meccsek a DVTK-Eger ellen nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, így van mit törlesztenünk. Nem lesz egyszerű, de biztosan megteszünk mindent, ami tőlünk telhető, hogy a pontok itthon maradjanak – jelentette ki az irányító.

(X)