Több mint 900 méter új utat épített, és 1100 méter már meglévő utat újított fel a HE-DO Kft. és a Penta Kft. alkotta konzorcium az Egri Ipari Parkban. Ennek köszönhetően immár sokkal jobban hasznosítható az iparterület a város déli végében. Az ünnepélyes szalagátvágást szerda délelőtt tartották.

– Eger város fekvése nem teszi könnyűvé, hogy egy 23-25 hektáros egybefüggő területet ipari parkként hasznosíthasson. A vasútvonalakkal határolt déli területen hosszú évek munkájával ezt mégis sikerült megvalósítani – mondta szerda délelőtt az Egri Ipari Parkban elkészült új út átadóján Habis László. Eger polgármestere elmondta: a közműberuházások ugyan még hátra vannak, de a több mint 1 milliárd forintos uniós finanszírozású projekt oroszlánrésze elkészült, ami a térségnek megteremti a hosszú távú ipari fejlesztést és munkahelyteremtést. Habis László ezután a projektben közreműködőknek mondott köszönetet.

– Heves megyei cégként öröm volt a megye fejlődéséhez hozzájárulni munkánkkal – mondta Sipos Zsolt, az abasári központú HE-DO Kft. ügyvezetője. A cég a Penta Kft.-vel konzorciumban végezte el a beruházást, amelyet határidőn belül jó minőségben teljesített.

A most elkészült út a város felől a Külsősor utca folytatása az egykori rendező pályaudvar felé, a másik vége a Szövetkezet utcához ér a Faiskola utcánál. A beruházásban több mint 900 méter új út épült, és több mint 1100 méter már meglévő utat újítottak fel. Buszöblöket és parkolóhelyeket is kialakítottak, gondoskodtak a közvilágításról. Az Eger-Füzesabony vasútvonal miatt egy átkelő építésére is szükség volt.

A szalagátvágáson Habis László polgármester és Sipos Zsolt, a HE-DO Kft. ügyvezetője mellett jelen volt dr. Boncz László, az Egri Járási Hivatal vezetője is.

2018. október 31.

Kékes Online

Fotó: Gál Gábor