A Szalajka-völgyben sétálni télen is érdemes, s aki sportolni is szeretne a jó levegőn, szintén jó helyen jár Szilvásváradon!

Szaniszló László, a település polgármestere kérdésünkre elmondta: a síszezon jövő héten indul, az ehhez szükséges műszaki előkészítés megtörtént. A várható tartós mínuszoknak köszönhetően a hóágyúzást is elkezdték: a közelben található tó vizéből hideg idő esetén műhavat tudnak gyártani.

Nagyüzemben a hóágyú. Fotó: Szaniszló László

A síelni vágyó vendégek a pályához tartozó kölcsönzőből választhatnak maguknak felszerelést. Sportolás után (esetleg közben vagy netán helyett) a Szalajka-völgy bejáratánál található éttermeket látogathatják meg melegedni, pisztrángot enni, forralt bort kóstolni. Akik kihagyják a síelést, kirándulhatnak a Millenniumi Kilátóhoz, lovaskocsikázhatnak, megfelelő időjárás esetén pedig akár lovas szánnal is gyönyörködhetnek a táj megkapó szépségében.

A polgármestertől megtudtuk: a kék pálya 270 méter hosszú, enyhe lejtésű, főleg kezdőknek, gyermekeknek ajánlott, úgynevezett családi sípálya. Mellette egy snowboard park, illetve egy 200 méter hosszú szánkópálya is található. A feljutást tárcsás felvonó segíti, a pálya teljes hosszában kivilágítható.

Az árak nagyon kedvezőek, a 6 csúszásra szóló bérlet mindössze 1000 forint.

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Kiemelt fotó: szilvasvarad.hu

2019. 01. 05.