A káli önkormányzat két éve vásárolta meg azt a balatonföldvári ingatlant, ahol azóta a helyi lakosok, illetve egy héten át az általános iskolások is kedvezményes áron nyaralhatnak. A népszerű kezdeményezésről Morvai János polgármestert kérdeztük.

2017 márciusában vettük birtokba az önkormányzat által kedvező áron vásárolt nyaralót. Kezdettől az volt a tervünk, hogy az itt élőknek, kiemelten az iskolás gyermekeknek, szép élményeket szerezhessünk megfizethető, már-már szimbolikus áron. A dupla telken lévő medencés, háromszintes házban egyszerre 24 főnek és 2 kísérőnek tudunk szállást biztosítani. Amennyiben ennél többen érkeznek egyszerre, az udvaron sátrakat is fel lehet állítani. Tavaly szerencsére sokan, összesen 159-en éltek ezzel a lehetőséggel. Az általános iskolás táborozóknak mindez csupán napi 400 forintba, a külsős fiataloknak 800 forintba került – tudtuk meg a polgármestertől. Azt hiszem, ez igen baráti ár, s célunk nem is elsősorban a profittermelés, hanem az, hogy mindenki jól érezze magát, pihenjen, s szép emlékekkel térjen haza. Ez különösen nagy segítség azoknak, akik piaci áron egyébként nem engedhetnének meg maguknak egy balatoni nyaralást – mondja a polgármester.

Morvai Jánostól megtudtuk: a gyermekek a káli Start mezőgazdasági munkaprogram keretében megtermelt friss zöldségeket fogyasztják a nyaralás alkalmával, így a balatoni vakáció alkalmával sem kell nélkülözniük a hazai ízeket, s nem utolsósorban pénzt is spórolnak vele.

Az idei turnusokra március 15-éig lehet benyújtani az igényeket a polgármesteri hivatalban.

2019. március 10.

Kékes Online, Burián Orsolya

Fotó: Morvai János