Nagy port kavart Sirokban az a lövöldözésig fajuló vita, melynek során a gyanúsítás szerint egy 67 éves férfi autójának utasterébe lőtt be a Jobbik korábbi képviselőjelöltje.

K. Gergely nem ismeretlen Sirokban, hiszen köztudott, hogy a Jobbik színeiben indult képviselőjelöltként a legutóbbi önkormányzati választásokon. A valasztas.hu adatai alapján nem sokkal maradt le a testületi helyekről, 233 szavazatot kapott.

A most garázdasággal gyanúsított férfi nyilvános közösségi oldalán is számos fényképet osztott meg politikai tevékenységéről, a képek tanúsága szerint Vona Gábor akkori pártelnökkel pózolt és jobbikos felvonulásokon vett részt. Arról még nincs információnk, hogy a közelgő helyi választásokon ismét a Jobbik színeiben tervez-e indulni, de erről is megkérdeztük a párt sajtóosztályát.

 

Forrás: facebook.com

A police.hu tájékoztatása szerint „K. Gergely, 42 éves férfi, személyautójával megállásra kényszerítette a szintén autóval közlekedő B. Nándort 2019. április 13-án délután, Sirok belterületén. Szóváltás alakult ki közöttük, majd a 67 éves férfi megütötte támadóját. Ezt követően mindketten továbbhajtottak, azonban kis távolság után újra megállította az idős férfit K. Gergely, majd az engedéllyel tartott gázpisztolyával többször belőtt az utastérbe. Eközben B. Nándor egy gázspray-vel lefújta a 42 éves férfit. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

A rendőrök mindkét férfit előállították a városi rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az Egri Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást K. Gergely 42 éves és B. Nándor 67 éves siroki lakosok ellen.”

 

Forrás: facebook.com

 

Frissítés, 2019. április 17. 13 óra

A Jobbik sajtóosztálya kérdésünkre elmondta, hogy K. Gergely nem tagja a Jobbiknak és soha nem is volt. 2014-ben sem és azóta sincs aktív kapcsolatuk vele, így az eset az igazságszolgáltatásra tartozik. Abban az esetben, ha K. Gergely Jobbik-tag lenne, etikai vizsgálatot indítanának ellene.

 

2019. április 16.

Kékes Online

Forrás: police.hu, fotók: valasztas.hu, facebook.com