A világon egyedülálló egészségügyi bőr- és orrspray-töltő üzem építést jelentették be Abasáron. A beruházás 60 új munkahelyet teremt.

A Max-Immun Kft. több mint 800 millió forintos beruházással építi fel az Abasári Innovációs és Technológiai Parkban új üzemét. A várhatóan 60 főt foglalkoztató üzemben új orr- és bőrspray termékek előállítása történik majd.

A beruházást bemutató sajtótájékoztatón Varga Gábor, a kft. tulajdonosa merész kijelentést tett, azt mondta: 5 éven belül Abasár híresebb lesz, mint New York!  A víziót azzal indokolta, hogy Abasáron tudományos és technológiai értelemben is egyedülálló termékeket gyártanak majd, olyanokat, melyeket soha, sehol a világon nem állítottak még elő. A proinzulin c-peptidet tartalmazó spray-t eredetileg a bőr tápanyagellátásának javítására fejlesztették ki, mely kifejezetten hasznos 1-es és 2-es típusú cukorbetegség esetén, idősebb korban vagy dohányosoknak.  A készítmény, melyet a Szegedi Tudományegyetem klinikáján is vizsgáltak, nem minősül gyógyszernek, és teljesen ártalmatlan.

Később azonban rájöttek, hogy a spray-ből belélegzett anyag, közvetlenül az agyba jutva további előnyös hatásokkal bír, s mintegy mellékhatásként regenerálja az idegrendszer sérüléseit, jelentősen javítja az agy sérült területeit egyebek mellett autizmus, Alhzheimer- és Parkinson kór esetén, kómás betegeknél vagy traumatikus sérülések fennállásakor. A szer széles spektrumú hatása az eddigi tapasztalatok alapján igazolható skizofrénia, rák, cukorbetegség, illetve gyulladásos problémák esetén is.

Varga Gábor elmondta: a honlapjukon található számos videóból kiderül, hogy már eddig is sok betegnek és családjaiknak segített a termék, nagyban javítva az életminőségüket. Például Gajdos Tamás, aki a 60 éves korosztály jelenlegi legsikeresebb sportolója azt nyilatkozta, hogy a világbajnoki és az olimpiai érmét a c-peptide nélkül nem tudta volna megszerezni. 3 hónap alatt olyan vívótudásra tett szert, hogy azzal az összes profi vívót sikerült legyőznie. A szer a sportteljesítményt 10-30%-kal emeli meg.

Varga Gábort megkérdeztük kinek ajánlja a forradalmi hatású szert. „Mindenkinek” – hangzott a válasz, valójában a Föld minden lakójának szüksége lenne rá.

A c-peptidet – mely tulajdonképpen egy segédmolekula – a mindennapokban az inzulintermelés mérésére használják, hiszen felezési ideje a vérben jóval hosszabb, mint az inzuliné. Eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy megnézze, hogyan hat ez a molekula a központi idegrendszerre. Pontosabban fogalmazva, az ezen a területen végzett néhány korábbi sikeres kísérlet, különböző okokból nem juthatott el a gyártásig. Az újdonságot nem lehet levédetni, mert egy természetes molekuláról van szó, ám kétségtelenül a miénk a felfedezés dicsősége – mondta Varga Gábor.

A beruházást saját erőből és pályázati forrásból valósítják meg. A létrejövő üzem kifejezetten környezetbarát, így illik az Abasárt körülvevő csodálatos természeti környezetbe. Varga Gábor kiemelte dr. Lénártné Benei Anikó, a település polgármestere segítőkészségét, vállalkozásbarát hozzáállását.

A polgármester asszonytól megtudtuk: több éves közös tervezés után indulhat el végre az üzem építése. Nagyon fontos, hogy helyben jönnek létre új munkahelyek, segítve ezzel a fiatalok Abasáron maradását. A szükséges szerződések aláírását követően az előkészítő munkálatok még az idén elindulhatnak, míg a kivitelezés várhatóan a jövő év elején kezdődik.

A Varga Gábor által alapított Max-Immun Kft. 2004 óta forgalmaz természetes alapanyagú összetevőkből álló étrendkiegészítő termékeket, laboratóriumi kutatásokkal alátámasztva, kiemelkedő sikerrel.

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Czímer Tamás

2019. 10. 07.