A polgármesteri hivatal felújítása a Kormány döntése alapján a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósul meg, mintegy 50 millió forintból. A beruházás részleteit Mudriczki József, Parád polgármestere osztotta meg velünk.

A rég várt energetikai korszerűsítés során kicseréltük a nyílászárókat, szigeteltük az épületet és a padlásteret, valamint egy 5 kW-os napelemes rendszert telepítettünk a tetőre. Magát a tetőszerkezetet nem kellett felújítani, mert azt néhány éve saját forrásból, a közmunka-program keretében megoldottuk. Emellett új fűtési rendszerünk és elektromos hálózatunk lett. Az épületbe való bejutás akadálymentessé vált és kerekesszékkel megközelíthető vizesblokkot is kialakítottunk. Már csak néhány apróság hiányzik a hivatalos projektzárásig.

Az ingatlanban található a házasságkötő terem és több civil szervezet székhelye is, így a felújítás az itt dolgozókon és az ide ügyintézésre érkezőkön kívül nekik is a kor színvonalának megfelelő munkavégzési körülményeket biztosít. A kivitelezés befejezése ősz elejére várható.

Büszkék vagyunk rá, hogy nemrégiben átadtuk az új termelői piacot, a könyvtárat és az általános iskola teljes körű felújítása is folyamatban van. A Magyar Falu Programban mindezeken felül van két másik nyertes pályázatunk is: a tanyagondnoki szolgálatban résztvevő munkatársunk egy éves bérét biztosítja a támogatás, illetve egy 9 fős kisbusszal is gazdagabb lesz a település, mely főként a szociális ellátás terén teljesít majd szolgálatot.

Szintén ebből a programból az óvodaudvart is korszerűsíteni tudjuk, ez a beruházás is szeptemberben ér véget. Már megkaptuk a támogatási döntést egy mini bölcsőde kialakítására, mely nagy segítség lesz a kisgyermekeket nevelő családoknak. A hét fős bölcsőde az óvoda épületén belül kap helyet.

2020.08. 13.

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Gyetvai Péter