A hihetetlen sztori ezúttal nem a rendőrség hivatalos közléséből származik, hanem egy hazai motoros portál olvasói szedték össze az információkat egy tavalyi, elképesztő videó kapcsán. Mutatjuk is, hanggal még durvább :

A nem mindennapi élményt így foglalta össze a videó készítője: „Ma hazafelé jövet Vámosgyörkön haladtunk át. Előzgettünk szépen sorban, az előttünk haladó autót követve. Egyszer csak az út szélén haladó, lassú, önjáró fűnyíró is a megelőzöttek közé került. Kikerültem a fura szerkezetet, de ekkor hirtelen motorhang ütötte meg a fülemet. Hangos volt, hirtelen azt hittem, egy másik motoros ért be bennünket. A visszapillantóra pillantva látom ám, hogy a fűnyírós emberke „visszapakolt kettőt”, és  tiltásig nyomja a folyton elkaparó, sodródó gépnek. (…)Csodálkozva követtük – nem minden nap látunk ilyet!

Nemcsak a motorosok, hanem vélhetően a Heves megyei rendőrök is felfigyeltek az ország minden bizonnyal legdurvább Makita kistraktorjára. A közösségi médiában terjedő fotó alapján úgy tűnik, hogy a sofőr nem is úszta meg büntetés nélkül.

A motoros portál olvasói igyekeztek beazonosítani, hogy a kerti kisgép milyen motort kaphatott a házi tuning során. A legvalószínűbb álláspontnak azt tűnik, hogy a Makita fűnyíró traktort egy Honda CBR 954-es, 150 lóerős motor mozgatja.

Ilyen lehet a donor

Talán annyit lehet ehhez a sztorihoz érdemben hozzátenni, hogy Vámosgyörkön esélyük sincs a nyírás elől elmenekülniük a fűszálaknak.

2020.01.03.

Kékes Online, Zelei Dániel

Fotó és forrás: hegylakok.hu és youtube csatornája