Ismét gyarapodott a gyöngyösi zoo állománya: februárban kengurubébi született. A pontos dátum nem ismert, hiszen a születés pillanatától még eltelik egy kis idő, mire kidugja a buksiját az anya erszényéből az újszülött kenguru – tudtuk meg az állatkert tulajdonosától, Barcai Henriettától.

Mennyire jellemző a kenguruszaporulat mesterséges környezetben, s mennyi a vemhességi ideje a kengurunak?

Szerencsére nem ritka, de mivel nálunk először történt meg, ezért hatalmas volt az örömünk. A vemhességi idő fajtánként változó, de átlagban egy hónap. Azonban még idő, mire az embrió felkúszik az erszénybe és még további napok telnek el, mire kidugja a kis fejét azon.

Fotó: Gyöngyösi Állatkert

Várnak-e új lakókat a közeljövőben?

Igen, vannak terveink, de az még egyelőre titok. Annyit azonban elárulhatok, hogy várunk szaporulatokat, és egy kis vidra is érkezőben van.

Milyen programokkal készül az állatkert a hosszú hétvégére?

Reméljük, sokan ellátogatnak hozzánk akár egy tavaszindító programként is. Március 15-én egész nap látványetetések lesznek: 11 órától a szurikátáké, 11:30-tól a vidráké, 14 órakor a kisragadozóké, 14:31-tól a tigriseké, végül 15 órától az oroszlánoké. Egész nap lehet hüllőket, gyíkokat és kígyókat simogatni! Bővebb információ Facebook oldalunkon olvasható. Várunk mindenkit szeretettel 9-17:30 óráig a Gyöngyösi Állatkertbe.

 

2022. március 14.

Kékes Online, K. B.

Kiemelt képünk illusztráció.